Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα για την μακροχρόνια τουριστική ανάπτυξη από τους Ολυμπιακούς

Μέτρα για την μακροχρόνια τουριστική ανάπτυξη από τους Ολυμπιακούς

“Έχουμε ήδη λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ολυμπιακή εμπειρία θα μας δώσει μακροχρόνια ανάπτυξη στον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, την παροχή υπηρεσιών, τις κατασκευές, τη ναυτιλία, τις τηλεπικοινωνίες και άλλους οικονομικούς τομείς”…

“Έχουμε ήδη λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ολυμπιακή εμπειρία θα μας δώσει μακροχρόνια<...> ανάπτυξη στον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, την παροχή υπηρεσιών, τις κατασκευές, τη ναυτιλία, τις τηλεπικοινωνίες και άλλους οικονομικούς τομείς” δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη που παραχώρησε εχθές στην βρετανική εφημερίδα “Daily Telegraph”.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη εγκαίρως να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη γενέτειρά τους τονίζοντας ότι “η φιλοξενία των Αγώνων στη γενέτειρά τους μας ανοίγει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας να δείξουμε σε όλο τον κόσμο το διεθνές προφίλ της σύγχρονης Ελλάδας, ως μιας χώρας που αντλώντας από την πλούσια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, προχωρά και εξερευνά νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργικότητας”.

Αναφερόμενος στη σημασία που αποδίδει η ελληνική Πολιτεία στη σωστή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Καραμανλής αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων με επιτυχία και ασφάλεια υπήρξε ένας στόχος που ένωσε όλους τους Έλληνες. Προκειμένου να ανταποκριθούμε πλήρως στα απαιτητικά στάνταρτ της διοργάνωσης και το δικό μας εμπνευσμένο όραμα για τους Αγώνες, δουλεύουμε σκληρά. Τοποθετώντας τον εαυτό μου επικεφαλής της Ολυμπιακής προετοιμασίας, θέλησα να δώσω ένα σαφές μήνυμα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ότι παρά τις καταιγιστικές και άδικες επικρίσεις, όλα θα είναι έτοιμα εγκαίρως”.

Ο κ. Καραμανλής παραδέχεται πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα προηγούμενα χρόνια, διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, καθώς έχουν επιταχυνθεί οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων, ενώ σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των Αγώνων τονίζει πως πρόκειται για την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσθέτει: “Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να είμαστε στην υπεύθυνη θέση να διαβεβαιώσουμε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα θα φιλοξενήσει καλούς και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει, επίσης, τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, μετά τη διοργάνωση των Αγώνων “θα είναι πιο έμπειρη, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της και πιο αισιόδοξη χώρα”. Η Ελλάδα, υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, “θα έχει αποδείξει ότι μεσαίου μεγέθους χώρες έχουν την ικανότητα να διοργανώνουν παγκόσμιας κλίμακας διεθνή γεγονότα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024