Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύσφιξη της τουριστικής συνεργασίας Ισραήλ και ΠΓΔΜ

Σύσφιξη της τουριστικής συνεργασίας Ισραήλ και ΠΓΔΜ

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής συμφωνίας της ΠΓΔΜ με το Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα των επιστημών, του πολιτισμού και της παιδείας τέθηκε και το θέμα του τουρισμού και μάλιστα […]

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής συμφωνίας της ΠΓΔΜ με το Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα των επιστημών, του πολιτισμού και<...> της παιδείας τέθηκε και το θέμα του τουρισμού και μάλιστα αναφέρθηκε ότι 3.500 τουρίστες από το Ισραήλ θα επισκέπτονται κάθε χρόνο την Οχρίδα, ενώ από τα τέλη Ιουλίου και έως τις αρχές Οκτωβρίου θα επισκέπτονται την Οχρίδα από 140 τουρίστες δύο φορές την εβδομάδα.

Η συμφωνία που υπογράφθηκε από την υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ιλινκα Μίτρεβα και την Ισραηλινή πρέσβη στα Σκόπια, Γιάφα Μπεν Αρι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί “για πρώτη φορά η ισραηλινή κυβέρνηση υπογράφει μία συμφωνία χρησιμοποιώντας το συνταγματικό όνομα της χώρας”, δηλ. το Δημοκρατία Μακεδονίας.

Παρών στην τελετή υπογραφής ήταν και ο Μαρκ Σόφερ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για την Κεντρική Ευρώπη, ο οποίος δήλωσε πως το Ισραήλ αποφάσισε να χρησιμοποιεί την ονομασία “Δημοκρατία Μακεδονίας”, διότι η χώρα αυτή επιδιώκει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Ανήγγειλε δε πως πρόκειται να φιλελευθεροποιηθεί το καθεστώς έκδοσης βίζας για τους υπηκόους της ΠΓΔΜ, μιας και τα Σκόπια έχουν ήδη καταργήσει τις άδειες εισόδου για τους Ισραηλινούς πολίτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024