Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση αφίξεων αναμένεται από την Γερμανία

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Νοέμβριος 1999, 00:00

Ιδιαίτερα θετική εκτιμάται η πορεία των αφίξεων των Γερμανών τουριστών στη χώρα μας<...>. Η αύξηση που σημειώθηκε το 1999 από την Γερμανία<.>

, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΙ.Τ.ΕΞ Γερμανίας, ήταν τουλάχιστον 12%. Ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία επηρέασε κυρίως του μικρούς και ειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες που δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τις ακυρώσεις. Το 1ο εξάμηνο εμφανίστηκε αύξηση της αεροπορικής κίνησης κατά 14,13% σε σχέση με το 1998. Η σημαντικότερη αύξηση παρουσιάστηκε στους προορισμούς της Νότιας Ελλάδας και μάλιστα σημειώθηκαν προβλήματα με υπερκρατήσεις στην Ρόδο και την Κρήτη.
Οι προβλέψεις για το 2000 αναφέρουν μια θετική πορεία με αύξηση από 7-9%. Βέβαια ο παράγοντας αυτής της αύξησης είναι ότι την επόμενη τριετία αναμένεται γενική αύξηση των εξερχόμενων τουριστών από τη Γερμανία. Σύμφωνα με έρευνα, υπάρχουν 3,26 εκατ. Γερμανοί που προγραμματίζουν να επισκεφθούν την χώρα μας. Από το 1996, όπου σταμάτησε η φθίνουσα πορεία των αφίξεων των γερμανών τουριστών στην χώρα μας, η πορεία τους έγινε θετική, και αναμένεται ακόμα καλύτερη.
Οι κυριότεροι tour operators για την Ελλάδα ήταν οι: TUI (HTU), C&N (Neckermann), DER, LTU Touristic, FTI, ITS, Alltours, Attika Reisen.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top