Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Αυστραλία παράδειγμα προς μίμηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Νοέμβριος 1999, 00:00

Στην Αυστραλία βρέθηκε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ<.> με την<...>

Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με σκοπό να παρακολουθήσει τις προετοιμασίες του Σίδνεϊ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.
Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του Australian Tourist Commission-ATC. Η ATC είναι ένας οργανισμός ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με την προβολή της Αυστραλίας ως τουριστικού προορισμού, βασίζοντας την οργάνωση και τη λειτουργία του στο επιτυχημένο σχήμα συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Μετά την επιστροφή του από το Σίδνεϊ, ο ΣΕΤΕ απηύθυνε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, αναφέροντας το παράδειγμα της ATC ως ένα καλό δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να οργανωθεί η ανώνυμη εταιρία για τη διαφήμιση και προβολή του ελληνικού τουρισμού.
Η ATC ιδρύθηκε το 1967 και πήρε τη σημερινή της μορφή το 1987. Διαθέτει γραφεία σε 10 χώρες σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται επίσης με άλλα 20 γραφεία δημοσίων σχέσεων σε ισάριθμες χώρες. Ο προϋπολογισμός της για προβολή και διαφήμιση της Αυστραλίας ως τουριστικού προορισμού ανέρχεται στα 24 δισ. δραχμές (15,9 δισ. προέρχονται από τον δημόσιο τομέα και 8,1 δισ. από τον ιδιωτικό) με πρόσθετα έσοδα 5,2 δισ. από συνδιαφήμιση (Coca Cola, Visa, Kodak, AT&T, McDonalds). Το δε διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αυτού απαρτίζεται από 9 μέλη από τον ιδιωτικό τομέα και 2 από τον δημόσιο.
Μία ανάλογη οργάνωση θα μπορούσε σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα σήμερα που λόγω της πρόκλησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 η ανάγκη για μια δυναμική επικοινωνιακή πολιτική είναι εντονότερη από κάθε άλλη φορά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top