Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ιός 2000: Άσκηση ετοιμότητας στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Η γενική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ιού του 2000 που πραγματοποίησε η Ολυμπιακή<.> Αεροπορία έδειξε ότι<...>

η εταιρία είναι έτοιμη για την ομαλή μετάβαση στην νέα χιλιετία. Αυτής της γενικής ασκήσεως προηγήθηκαν τέσσερις περιορισμένης έκτασης ασκήσεις ετοιμότητας.
Η άσκηση εστέφθη από πλήρη επιτυχία και εξήχθησαν συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν τα ήδη συσταθέντα όργανα του Rollover Command Center (που είναι το Κέντρο Ελέγχου για την μετάβαση στη νέα χιλιετία) και το Υ2Κ-CRAG (Communication Reporting & Advisory Group, επιχειρησιακό κέντρο για την λήψη και αξιολόγηση πληροφοριών) που θα συντονίζουν την λειτουργία της Εταιρίας σε συνεργασία με το Command Center της IATA, στην λήψη μέτρων και αποφάσεων και την ομαλή λειτουργία της ΟΑ κατά την κρίσιμη περίοδο μετάβασης στην νέα χιλιετία.
Το περιεχόμενο της άσκησης περιελάμβανε τις λειτουργίες των Αεροδρομίων που αφορούν εξυπηρέτηση επιβατών, παρακολούθηση και προετοιμασία πτήσεων καθώς και όλες οι βασικές επικοινωνίες και λοιπές διαδικασίες, να γίνουν «manyually» με χρήση των εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας όπως αυτές περιγράφονται στα contingency plans της ΟΑ για περιπτώσεις διακοπών ρεύματος, επικοινωνιών, μηχανογραφικών συστημάτων κ.τ.λ.
Στην πιο πάνω άσκηση, εντάχθηκαν 13 προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Αεροπλοίας με προορισμούς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθώς και πτήσεις Ξένων Αεροπορικών Εταιριών όπως Cyprus, Singapore, Airlines, Emirates, Tarom. Στην άσκηση μετείχαν ενεργά τα οκτώ μεγαλύτερα Αεροδρόμια για την λειτουργία των Αεροδρομίων όπως η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τα Επιμελητεία Πτήσεων, ο Δυτικός και Ανατολικός Α/Σ, η Επίγεια Εξυπηρέτηση, κ.τ.λ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top