Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΙός 2000: Άσκηση ετοιμότητας στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Ιός 2000: Άσκηση ετοιμότητας στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Η γενική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ιού του 2000 που πραγματοποίησε η Ολυμπιακή Αεροπορία έδειξε ότι η εταιρία είναι έτοιμη για την ομαλή μετάβαση στην νέα […]

Η γενική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ιού του 2000 που πραγματοποίησε η Ολυμπιακή<.> Αεροπορία έδειξε ότι<...> η εταιρία είναι έτοιμη για την ομαλή μετάβαση στην νέα χιλιετία. Αυτής της γενικής ασκήσεως προηγήθηκαν τέσσερις περιορισμένης έκτασης ασκήσεις ετοιμότητας.
Η άσκηση εστέφθη από πλήρη επιτυχία και εξήχθησαν συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν τα ήδη συσταθέντα όργανα του Rollover Command Center (που είναι το Κέντρο Ελέγχου για την μετάβαση στη νέα χιλιετία) και το Υ2Κ-CRAG (Communication Reporting & Advisory Group, επιχειρησιακό κέντρο για την λήψη και αξιολόγηση πληροφοριών) που θα συντονίζουν την λειτουργία της Εταιρίας σε συνεργασία με το Command Center της IATA, στην λήψη μέτρων και αποφάσεων και την ομαλή λειτουργία της ΟΑ κατά την κρίσιμη περίοδο μετάβασης στην νέα χιλιετία.
Το περιεχόμενο της άσκησης περιελάμβανε τις λειτουργίες των Αεροδρομίων που αφορούν εξυπηρέτηση επιβατών, παρακολούθηση και προετοιμασία πτήσεων καθώς και όλες οι βασικές επικοινωνίες και λοιπές διαδικασίες, να γίνουν «manyually» με χρήση των εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας όπως αυτές περιγράφονται στα contingency plans της ΟΑ για περιπτώσεις διακοπών ρεύματος, επικοινωνιών, μηχανογραφικών συστημάτων κ.τ.λ.
Στην πιο πάνω άσκηση, εντάχθηκαν 13 προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Αεροπλοίας με προορισμούς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθώς και πτήσεις Ξένων Αεροπορικών Εταιριών όπως Cyprus, Singapore, Airlines, Emirates, Tarom. Στην άσκηση μετείχαν ενεργά τα οκτώ μεγαλύτερα Αεροδρόμια για την λειτουργία των Αεροδρομίων όπως η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τα Επιμελητεία Πτήσεων, ο Δυτικός και Ανατολικός Α/Σ, η Επίγεια Εξυπηρέτηση, κ.τ.λ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024