Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΝομαρχία Πειραιά: Στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη Μαρίνα Ζέας

Νομαρχία Πειραιά: Στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη Μαρίνα Ζέας

Συζητήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας Μαρίνας Ζέας Α.Ε., του Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα και της επιτροπής κατοίκων, που ζητούν […]

Συζητήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρίας Μαρίνας Ζέας Α.Ε., του Νομάρχη Πειραιά<...>, κ. Γιάννη Μίχα και της επιτροπής κατοίκων, που ζητούν τη διακοπή των εργασιών στο χώρο της Μαρίνας, καθώς δεν υπάρχουν οι σχετικές άδεις από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αντίδικοι θα πρέπει να καταθέσουν έως αύριο τους σχετικούς φακέλους, προκειμένου να ληφθεί απόφαση. Ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, τόνισε ότι “σε καμιά περίπτωση η Νομαρχία Πειραιά, δεν θα δεχθεί τη συνέχιση των παράνομων εργασιών. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να διαφυλάξουμε τον ιστορικό και αρχαιολογικό χαρακτήρα της περιοχής και να αποφευχθεί κάθε πιθανή επιβάρυνση του περιβάλλοντος” και προσέθεσε ότι “παραμένουμε συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που ανησυχούν για την περιοχή, το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους“.

Εν τω μεταξύ, μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουλίου, στη Νομαρχία Πειραιά, με πρωτοβουλία του Νομάρχη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του νομαρχιακού συμβουλίου, του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά και της επιτροπής κατοίκων, εστάλη επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργο Σουφλιά, από τον οποίο ζητείται να διευκρινίσει επίσημα, αν όντως έχει υπογράψει τις προηγούμενες ημέρες τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μετά από κάποιες αλλαγές στις οποίες προχώρησε η εταιρία.

Κατά τη σύσκεψη εκφράστηκε από όλες τις πλευρές, η έντονη ανησυχία και η έκπληξη για την εξέλιξη αυτή, δεδομένης της πρόσφατης δέσμευσης του αρμόδιου υπουργού ότι δεν θα προχωρήσει στην έγκριση οποιουδήποτε έργου, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Νομαρχίας, του Δήμου και των κατοίκων.

Στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον κύριο Σουφλιά, δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας και εξέφρασε την αντίθεσή του στην υπερφόρτωση μιας ιστορικής περιοχής με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, που είναι ήδη ασφυκτικά επιβαρημένη. Αυτή η εξέλιξη βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με αυτές τις δεσμεύσεις και σε απόλυτη αντίθεση με τη γενικευμένη και κατ` επανάληψη εκφρασθείσα βούληση και προσδοκία της πειραϊκής κοινωνίας“, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μίχας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024