Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δύσκολη η ενοικίαση Ι.Χ. κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω προβλήματος στο υπουργείο Μεταφορών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιούλιος 2004, 00:00

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το<...>

σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός τουρισμός, εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων Ι.Χ. από το Υπουργείο Μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χιλιάδες αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφοι, επίσημοι αλλά και απλοί θεατές, έχουν προγραμματίσει να μετακινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για το οποίο έχουν ήδη κάνει κράτηση. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι τουρίστες οι οποίοι θα βρεθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες των κρατήσεων αυτών, πραγματοποιούν την εποχή αυτή το σύνολο των αγορών νέων αυτοκινήτων. Το Υπουργείο Μεταφορών όμως αδυνατεί να εκδώσει πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων Ι.Χ. λόγω ελλείψεως του μετάλλου κατασκευής τους και μέχρι στιγμής δεν αναμένεται παραλαβή νέας παραγγελίας.

Η αδιαφορία αντιμετώπισης του σημαντικού αυτού θέματος από την κυβέρνηση φθάνει στα όρια του παραλόγου. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, για τους οποίους είχαν καλλιεργηθεί ελπίδες για ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού μετά από τρεις συνεχείς χρονιές στασιμότητας και ύφεσης, η έλλειψη μεθοδικής εργασίας και προγραμματισμού  θέτει σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, μειώνοντας την συμβολή του κλάδου μας στην επιτυχή οργάνωση των Αγώνων.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση καθώς το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι τεράστιο και θα δημιουργηθεί αρνητική εντύπωση για την αξιοπιστία της χώρας μας.

Ο ΣΤΕΕΑ παράλληλα με την έκφραση αγωνίας, ελπίζει στην ευαισθητοποίηση όλων ώστε να οδηγηθούμε έστω και την τελευταία στιγμή σε μία θετική κατάληξη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top