Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η DRV λαμβάνει νομικά μέτρα κατά της Lufthansa

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Ιούλιος 2004, 00:00

Η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας DRV έλαβε νομικά μέτρα κατά της Lufthansa εξαιτίας<...>

της διακοπής των προμηθειών των ταξιδιωτικών γραφείων από 1η Σεπτεμβρίου. Η DRV θέλει μια νομική ετυμηγορία για το εάν η αεροπορική εταιρία μπορεί να αλλάζει τους net ναύλους, ενώ τα υπόλοιπα γραφεία ακολουθούν τις οδηγίες της IATA.

Συγκεκριμένα, ο DRV ισχυρίζεται ότι η Lufthansa δεν μπορεί να ζητάει εμπορικές υπηρεσίες από τους συνεργάτες της, χωρίς να πληρώνει για αυτές. Αλλά καμία νομική απόφαση δεν έχει ληφθεί εδώ και χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να συμβιβαστούν με την αρχή του τέλους των προμηθειών.

Το τμήμα διακοπών της TUI, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός με 460 τουριστικά γραφεία και 900 άλλα που δουλεύουν με το σύστημα franchise, έχει ωστόσο θεσπίσει την χρέωση των καταναλωτών - τουριστών από την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να αντιμετωπίσει την μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη της προμήθειας. Έτσι, έχει καθιερώσει ένα σταθερό ποσό ίσο με 5.80 ευρώ και ένα κυμαινόμενο ανάλογα με το ποσό του εισιτηρίου της Lufthansa. Αντίστοιχα, τα γραφεία TLT χρεώνουν 34.80 ευρώ για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια εσωτερικού ή της Ευρώπης, και 52,20 για τα εισιτήρια εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά στα τυπωμένα εισιτήρια, αυτά θα κοστίζουν 8 ευρώ επιπλέον. Τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους θα στοιχίζουν 21 ευρώ, ενώ οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και οι κρατήσεις ξενοδοχείων θα επιβαρύνονται με 12,50 ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top