Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παράταση της διορίας για την ένταξη βιομετρικών στοιχείων στα διαβατήρια των ταξιδιωτών για Αμερική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Ιούλιος 2004, 00:00

Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες απαλλαγμένες από την υποχρέωση βίζας για να εισέλθουν στις ΗΠΑ υποχρεώνονται σύμφωνα με τον νέο αμερικανικό νόμο<...>

να εκδώσουν νέα διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2004, αλλιώς αν δεν έχουν παραλάβει τα νέα τους διαβατήρια μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι υποχρεωμένοι να αιτηθούν την έκδοση βίζας.

Επειδή, όμως, πολλές από τις 27 χώρες κινδυνεύουν να χάσουν τη διορία για να συμπεριλάβουν βιομετρικά στοιχεία στα νέα διαβατήρια τους μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, κάτι που συνεπάγεται την άμεση μείωση της τουριστικής κίνησης στην Αμερική, το Αμερικανικό Κογκρέσο ανακοίνωσε ότι παρατείνει την διορία για έναν ακόμη χρόνο, ως τις 14 Ιουνίου. Οι 27 χώρες που είναι απαλλαγμένες από την υποχρέωση έκδοσης βίζας είναι οι: Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μονακό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Αγιος Μαρίνος, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία.

“Η σύνεση και η γρήγορη αντίδραση του Κογκρέσου αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα τουρισμού και ανέβαλλαν μια ενδεχόμενη πτώση της τουριστικής κίνησης στα αμερικανικά εδάφη”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του TIA (Travel Industry Association of America) κ. William S. Norman. Ακόμα, πρόσθεσε ότι αυτή η παράταση διορίας αποτελεί παράλληλα και παράταση βιωσιμότητας για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Μέσα στο οικονομικό έτος 2005 οι αιτήσεις για χορήγηση τουριστικής βίζας για τις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσουν τα 12 εκατ. έναντι 7 εκατ. το 2003. Το νέο μέτρο αποτελεί τμήμα των αντιτρομοκρατικών προφυλάξεων. Από τον Ιανουάριο, οι επισκέπτες από ξένες χώρες φωτογραφίζονται και τους παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top