Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ καύσωνας απειλεί τουριστικές περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Ο καύσωνας απειλεί τουριστικές περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Ο καύσωνας, που πλήττει τις τρεις τελευταίες μέρες την Ιβηρική Χερσόνησο και κόστισε τη ζωή 4 ατόμων στην Ισπανία, απειλεί πλέον σοβαρά τις τουριστικές περιοχές. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και […]

Ο καύσωνας, που πλήττει τις τρεις τελευταίες μέρες την Ιβηρική Χερσόνησο και κόστισε τη ζωή 4 ατόμων στην Ισπανία, απειλεί πλέον σοβαρά τις τουριστικές περιοχές. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Πορτογαλία, στην οποία έχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές, εξαιτίας του καύσωνα, με αποτέλεσμα να απειλούνται και εκεί οι τουριστικές περιοχές. Οι μετεωρολόγοι, παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος κόλλησε στους 40 βαθμούς Κελσίου, χαρακτηρίζουν τις θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή.

Όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές, ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από τον καύσωνα, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και σήμερα, ανέρχεται σε 4. Το Σάββατο πέθανε στην Ανδαλουσία, στο νότιο τμήμα της χώρας, ένας 32χρονος και την Κυριακή μια 84χρονη. Χτες, στην Εστρεμαδούρα, στο νοτιοδυτικό τμήμα, έπαθε θερμοπληξία και πέθανε ένας 74χρονος, ενώ στα Κανάρια Νησιά μεταφέρθηκαν 12 άτομα σε νοσοκομεία και τελικά ένας 78χρονος πέθανε.

Στην Πορτογαλία, παρά την επέμβαση εκατοντάδων πυροσβεστών και τη ρίψη επιβρανδυτικού υγρού από ελικόπτερα και αεροπλάνα, οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωσαν τις μεγάλες φωτιές, που ξέσπασαν εξαιτίας του καύσωνα στα νότια της χώρας και απειλούν ήδη τουριστικές περιοχές. Οι τοπικές αρχές, μάλιστα, κάνουν λόγο για εμπρησμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024