Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυγκράτηση και σταθεροποίσηση των τιμών ζητάει η ΠΟΕΣΕ ενόψει Ολυμπιακών

Συγκράτηση και σταθεροποίσηση των τιμών ζητάει η ΠΟΕΣΕ ενόψει Ολυμπιακών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εχθές στα Μ.Μ.Ε. έδωσε τη δική της εκδοχή στα δημοσιεύματα του Τύπου για ακρίβεια των τιμών στους […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εχθές στα Μ.Μ.Ε. έδωσε τη δική της εκδοχή<...> στα δημοσιεύματα του Τύπου για ακρίβεια των τιμών στους χώρους εστίασης στις Ολυμπιακές και μη πόλεις.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ “οι επιβαρύνσεις που έχει δεχτεί ο κλάδος από πλευράς φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών (οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη!), ο Δημοτικός Φόρος 2% και 5%, η επαγγελματική στέγη, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τα τέλη καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους με αυξήσεις μέχρι και 500% για το 2004, μετακυλύονται στις τελικές τιμές των προϊόντων”.

Παρά τα παραπάνω η ΠΟΕΣΕ σε συνεργασία με τα 130 Σωματεία – Μέλη της, καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για τη συγκράτηση των τιμών και μπορεί να διαβεβαιώσει τους καταναλωτές ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα προσφερόμενα είδη. Μάλιστα σε πολλές πόλεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΠΟΕΣΕ, οι τιμές παρουσιάζουν πτώση γύρω στο 10%, όπως για παράδειγμα στον Βόλο.

Επιπρόσθετα, η ΠΟΕΣΕ θεωρεί ότι ο κλάδος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα προσφέρει την ελληνική φιλοξενία κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τα επόμενα χρόνια προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας και του κλάδου”.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της αποφυγής ακραίων και μεμονωμένων περιπτώσεων δυσφήμισης της χώρας και του κλάδου, από την Δευτέρα 9 Αυγούστου 2004 τίθεται σε λειτουργία από την ΠΟΕΣΕ τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τους καταναλωτές, που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και θα δέχεται παρατηρήσεις, καταγγελίες και υποδείξεις.

Στόχος της η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και η διασφάλιση της ποιότητας

Η ΠΟΕΣΕ επεσήμανε επίσης πως “την τελευταία τριετία έριξε το βάρος της στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων του κλάδου και στην διασφάλιση της ποιότητας και υγιεινής στα προσφερόμενα είδη”. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), το 80% των επιχειρήσεων έχουν ήδη εναρμονιστεί στην Κοινοτική Οδηγία 93/43, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο εναρμόνισης. Ακόμα, η ΠΟΕΣΕ τονίζει πως “μέχρι σήμερα η ανακαίνιση και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των καταστημάτων του κλάδου έχει συντελεστεί από ίδιους πόρους”.

Ο στόχος της ΠΟΕΣΕ για την πιστοποίηση 1.000 επιχειρήσεων του κλάδου με το Σήμα Ποιότητας για την ελληνική κουζίνα, σύμφωνα με δηλώσεις της Ομοσπονδίας “δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας” και τονίζει πως “καμία επιχείρηση του κλάδου, μέχρι σήμερα, δεν επιδοτήθηκε από το μέτρο 5.2.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος `Ανταγωνιστικότητα` (Γ΄Κ.Π.Σ.)”. Παρόλα όμως τα προβλήματα, η ΠΟΕΣΕ πιστεύει ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα και θα πιστοποιηθούν και θα επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις, που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024