Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
BBC- Sunday Telegraph

Δραματική μείωση των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα λόγων φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Ιούλιος 2004, 00:00

Με τίτλο "Οι Βρετανοί αποφεύγουν την Ελλάδα", αναδημοσιεύει το BBC δημοσίευμα της Sunday Telegraph, που αναφέρεται στη πολύ μεγάλη μείωση των Βρετανών τουριστών που παρατηρείται φέτος στην χώρα μας...

Με τίτλο “Οι Βρετανοί αποφεύγουν την Ελλάδα”, αναδημοσιεύει το BBC δημοσίευμα της<...>

Sunday Telegraph, που αναφέρεται στη πολύ μεγάλη μείωση των Βρετανών τουριστών που παρατηρείται φέτος στην χώρα μας και έχει τίτλο “Οι Βρετανοί αποφεύγουν την Ελλάδα λόγω φόβων για επίθεση στη διάρκεια της Ολυμπιάδας”.

Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η εταιρία μάρκετινγκ ACNielsen, τονίζει ότι “ανησυχίες για την ασφάλεια, διακοπές ρεύματος, χάος στην κυκλοφορία και έργα έχουν οδηγήσει σε μείωση 70% των Βρετανών επισκεπτών”. Υπενθυμίζουμε ότι η ACNielsen κάνει κάθε χρόνο για λογαριασμό του ΕΟΤ εκτενή έρευνα για την πορεία του Ελληνικού τουρισμού στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας.
Συνεχίζοντας το BBC λέει χαρακτηριστικά επικαλούμενο την ίδια εφημερίδα, ότι επιπλέον οι τουρίστες φαίνεται να αποθαρρύνθηκαν από τις υπερβολικά αυξημένες τιμές των ξενοδοχείων -που άδεια πλέον προχωρούν σε εκπτώσεις έως και 40%. Πολλοί τουριστικοί πράκτορες επιρρίπτουν ευθύνες για την μείωση της τουριστικής κίνησης στις ανησυχίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα και στα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν πως η Αθήνα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των αγώνων.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ στο Λονδίνο, κ. Πάνος Αργυρός, μιλώντας στην εφημερίδα, παραδέχτηκε ότι υπάρχει μείωση της τουριστικής κίνησης, η οποία όμως, είπε, παρατηρείται σε όλη τη Μεσόγειο, λόγω των νέων προορισμών όπως η Βουλγαρία ή η Κροατία. Παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν την Ολυμπιάδα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

“Εφηύραν ανησυχίες για την ασφάλεια. Έχουμε ξοδέψει 1,2 δισ. στερλίνες για την ασφάλεια, το μεγαλύτερο ποσό στην Ολυμπιακή ιστορία... Εφηύραν επίσης ιστορίες για `χάος` που θα επικρατήσει” είπε ο κ. Αργυρός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top