Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αεροδρόμιο Βουκουρεστίου: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά από απειλές της Αλ - Κάιντα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Αύγουστος 2004, 00:00

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές ασφαλείας της Ρουμανίας μετά τις πρόσφατες απειλές της Αλ - Κάιντα για επιθέσεις<...>

προς τις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, στο διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου “Henri Coanda” έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως μετά τις απειλές της Αλ - Κάιντα προς την Τουρκία.

Όπως φαίνεται οι αρχές της Aγκυρας ενημέρωσαν το Βουκουρέστι ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι “αεροπλάνο που θα αναχωρήσει από τη ρουμανική πρωτεύουσα για την Κωνσταντινούπολη, ενδέχεται να αποτελέσει στόχο επίθεσης τρομοκρατών της Αλ- Κάιντα”.

Παρόλα αυτά, ο συναγερμός και η παρουσία δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους τουρίστες που αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι παρόμοια με εκείνα που ισχύουν στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Και πρέπει να αναφέρουμε πως οι επιβάτες που ταξιδεύουν για την Τουρκία οδηγούνται σε ειδικό τερματικό σταθμό, όπου υποβάλλονται σε έλεγχο προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Ο διευθυντής του τομέα ασφαλείας του αεροδρομίου κ. Ίον Σαμπαρεάνου δήλωσε ότι “η Ρουμανία διατηρεί τον “μπλε συναγερμό” που σημαίνει χαμηλός κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης και τα ειδικά μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο θα ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top