Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤόνωση του Ευρωπαϊκού τουρισμού ζητάει η Ρόδη Κράτσα

Τόνωση του Ευρωπαϊκού τουρισμού ζητάει η Ρόδη Κράτσα

Τη λήψη νέων αποτελεσματικών μέτρων για τη στήριξη του ευρωπαϊκού τουρισμού, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ρόδη Κράτσα. Η κ. Κράτσα εμφανίστηκε προβληματισμένη ως […]

Τη λήψη νέων αποτελεσματικών μέτρων για τη στήριξη του ευρωπαϊκού τουρισμού, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η<...> ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ρόδη Κράτσα.

Η κ. Κράτσα εμφανίστηκε προβληματισμένη ως προς την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, επικαλούμενη πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα παρουσιάζει πτώση έως και 8% στις αφίξεις, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (Βαρόμετρο, 25 Ιουνίου 2004), σε έκθεσή του διαπιστώνει ανάκαμψη στον τομέα του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάσει των παραπάνω δεδομένων, η ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών “να λάβουν τις απαραίτητες εκείνες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τουρισμού και ειδικότερα για τις χώρες εκείνες, όπου παρουσιάζεται συνεχιζόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης, περίπτωση που περιλαμβάνει και τη χώρα μας, στα πλαίσια μάλιστα των νέων προκλήσεων της διευρυμένης Ένωσης”.

Ακόμη, ζητά από τα κοινοτικά όργανα “μία ποιοτική και ποσοτική αποτίμηση της εξέλιξης του ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα σήμερα, αλλά και την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, λόγω του αυξανόμενου διεθνούς ανταγωνισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024