Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος

Μέτρα για την πάταξη της παράνομης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων αναζητά η ΣΕΕΔΔΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Αύγουστος 2004, 00:00

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), σε συνάντηση της με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σταυριανό και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της μη χορήγησης βεβαίωσης έναρξης επιτηδεύματος σε παράνομα καταλύματα...

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), σε συνάντηση της με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου<...>

Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σταυριανό και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της μη χορήγησης βεβαίωσης έναρξης επιτηδεύματος σε παράνομα καταλύματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αίτημα αυτό νομοθετικά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Η απάντηση του υπουργείου, που βρήκε σύμφωνη την ΣΕΕΔΔΕ ήταν ότι “το κάθε υπουργείο θα πρέπει να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες για θέματα της αρμοδιότητας του και ως εκ τούτου θα πρέπει η ΣΕΕΔΔΕ με τους δικούς της ελεγκτικούς μηχανισμούς να εντοπίσει σε συνεργασία με τις κατά τόπους εφορίες και να ελέγξει επιχειρήσεις, που τους έχει χορηγηθεί βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από το έτος 1999 μέχρι σήμερα, εάν έχουν ειδικό σήμα λειτουργίας ή έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά βάσει των νόμων 2741/1999 και 2919/2001”.

Αλλά επειδή αποτελεί παράνομη ενέργεια η απαίτηση από τις κατά τόπους εφορίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων άλλων υπηρεσιών, όπως εγγραφή σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, επιμελητήρια κ.τ.λ., προκειμένου να τους χορηγήσουν φορολογική ενημερότητα, η ΣΕΕΔΔΕ κάλεσε το υπουργείο αυτή την παράνομη απαίτηση να την απαλείψει νομοθετικά το γρηγορότερο, ώστε η χώρα μας να ενταχθεί σε ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για να αντιμετωπιστούν τα επερχόμενα δύσκολα χρόνια της τουριστικής βιομηχανίας.

Ακόμα, η ΣΕΕΔΔΕ θεωρεί πολύ σημαντική την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομίας και αναφέρει ότι “το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα πρέπει, για να έχει νόημα και υπόσταση, να αρχίσει να καθετοποιεί τις ενέργειες του και το θέμα των παράνομων καταλυμάτων θα είναι μια καλή ευκαιρία απόδειξης όχι μόνο προθέσεων, αλλά και πράξεων και είναι φυσικά ευνόητο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, κύριων και μη κύριων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top