Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τα πλήρη κείμενα των ταξιδιωτικών συστάσεων Βρετανίας και ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Μάιος 1999, 00:00

Επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της έκδοσης ή όχι ταξιδιωτικών οδηγιών από τις κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ δημιουργώντας ανησυχία στους κόλπους των τουριστικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών για την βαρύτητα των γραφομένων.

Το TravelDailyNews συμμεριζόμενο την αγωνία όλου του ελληνικού τουριστικού κλάδου βρήκε και δημοσιεύει αυτούσια και χωρίς μετάφραση τα κείμενα των αρχών των δύο κρατών.
Προσωπική μας άποψη είναι ότι στην ουσία πρόκειται περί απλών συμβουλών οι οποίες καμία παραπάνω βαρύτητα δεν έχουν απ` ότι οι αντίστοιχες συμβουλές για πορτοφολάδες, ληστές, τρομοκρατικές ενέργειες, δυσλειτουργίες στην υποδομή, άλλων δημοφιλών τουριστικών προορισμών όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ή ακόμα και οι ίδιες οι ΗΠΑ και Βρετανία.

Άλλωστε στην ψυχολογία του τουρίστα μεγαλύτερη ίσως βαρύτητα έχει ο κίνδυνος να του κλέψουν το συνάλλαγμα και να του χαλάσουν τις διακοπές, παρά οι διαδηλώσεις και οι τρομοκρατικές ενέργειες, που εκδηλώνονται σε πολλές χώρες, σε βάρος πολιτικών προσώπων και διπλωματών και όχι σε βάρος τουριστών και οι οποίες φαντάζουν ως γεγονότα μακριά από αυτούς.

Η σύσταση για αποφυγή των οποιονδήποτε διαδηλώσεων και όχι μόνο των αντινατοϊκών είναι άλλωστε και καθημερινή πρακτική σε κάθε πολίτη οποιουδήποτε κράτους ο οποίος δεν επιθυμεί να αναμιχθεί.

Όμως η ακριβής παράθεση των κειμένων που θα βρείτε στην κατηγορία `Τουριστική Πολιτική` στους τίτλους: «Δεν απειλούνται οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα» και «Κανένας κίνδυνος για τους Αμερικανούς τουρίστες»,δίνει τη δυνατότητα για εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων αλλά και επιχειρημάτων προς εφησυχασμό όσων έχουν ενδοιασμούς για την

ασφάλεια<.>

των τουριστών στη χώρα μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top