Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ταϊλάνδη: ο πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός στην Ασία

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Σε πρόσφατη ομιλία του κ. Αστέρη, διευθυντή του Ταϊλανδικού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, η Ταϊλάνδη<.> είναι σήμερα<...>

ο πιο ελκυστικός τουριστικός προορισμός στην Ασία. Την Ταϊλάνδη το 1998 επισκέφθηκαν 7.764.930 τουρίστες και υπάρχει μια αύξηση περίπου 7% για το 1999.
Περίπου 16.000 Έλληνες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ταϊλάνδη και ο αριθμός τους εξαρτάται άμεσα από την διαθεσιμότητα των θέσεων στα αεροπλάνα. Για το 1999 προβλέπεται αύξηση περίπου 7-9%.
Σύμφωνα με τα στατιστικά τους στοιχεία το 57% είναι άνδρες και το 43% γυναίκες. Η ηλικία τους στην πλειοψηφία της είναι από 25-44 χρονών και η μέση διαμονή τους είναι 7,5 μέρες. Το 88% αυτών επισκέπτεται την Ταϊλάνδη για διακοπές και το 12% για επαγγελματικούς λόγους. Επίσης, το 42% των Ελλήνων την επισκέπτονται με οργανωμένο τουρισμό, και το 58% από μόνοι τους, ενώ το 54% την επισκέπτονται για πρώτη φορά και το 46% τουλάχιστον για δεύτερη φορά.
Οι περιοχές που προτιμούν οι Έλληνες είναι η Μπανγκόκ, το Πούκετ, η Πατάγια, και το Σαμούι. Όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό από την Ταϊλάνδη την χώρα μας την επισκέπτονται μόνο 700 άτομα από τις 150.000 που επισκέπτονται την Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top