Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Από συνεδριακό σε Ολυμπιακό Συγκρότημα ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Αθηνών

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Αύγουστος 2004, 00:00

Μπορεί τα σχέδια για ανέγερση συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου να έχουν αναβληθεί άγνωστο για πότε όμως<...>

ο χώρος του Ελληνικού όπου άλλοτε βρισκόταν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει πλέον μεταμορφωθεί σε ένα Oλυμπιακό συγκρότημα το οποίο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελέσει Μητροπολιτικό Πάρκο.

Μέσα σε 2.000 στρέμματα το Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού περιλαμβάνει 5 αθλητικές εγκαταστάσεις: Το Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης και την Αίθουσα Ξιφασκίας, το Ολυμπιακό Γήπεδο Σόφτμπολ, το Ολυμπιακό Κέντρο Μπεϊζμπολ, το Ολυμπιακό Κέντρο Κανόε/Καγιάκ Σλάλομ και το Ολυμπιακό Κέντρο Χόκεϊ.

Ο χώρος που περιβάλλεται και συνδέει όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις, πλην του Κανόε/Καγιάκ Σλάλομ, είναι ο Κοινός Περιβάλλων Χώρος Ελληνικού ή αλλιώς η Αγορά Ελληνικού. Η Αγορά Ελληνικού βρίσκεται εκεί όπου άλλοτε βρίσκονταν οι αεροδιάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων. Ο χώρος έχει μεταμορφωθεί σε ένα Oλυμπιακό πάρκο, με σιντριβάνια και πράσινες πλακόστρωτες διαδρομές όπου οι θεατές μπορούν να απολαύσουν την βόλτα τους με θέα τη θάλασσα πριν ή μετά την παρακολούθηση κάποιου αγώνα. Στην Αγορά Ελληνικού μπορεί κανείς να βρει καταστήματα πώλησης Ολυμπιακών Προϊόντων, χώρους εστίασης για τους θεατές, εκδοτήρια εισιτηρίων και γραφεία πληροφόρησης θεατών.
Επίσης, στην Αγορά Ελληνικού, στο πλαίσιο ψυχαγωγίας των θεατών, θα πραγματοποιούνται καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 14/8 έως και τις 29/8.

Ο κόσμος του τουρισμού πάντως θα εξακολουθήσει να περιμένει την υλοποίηση των υποσχέσεων για την ανέγερση σύγχρονου Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου που θα τονώσει την κίνηση των ανακαινισμένων και των νέων ξενοδοχείων της Αθήνας και θα συμπληρώσει το νέο τουριστικό προϊόν της Αττικής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top