Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΧαμένη ευκαιρία για τον κλάδο του Rent a Car οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Χαμένη ευκαιρία για τον κλάδο του Rent a Car οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Στη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων για το χώρο των επιχειρήσεων Rent a Car, τις επενδύσεις σε νέα αυτοκίνητα για τις ανάγκες των Αγώνων, την αναμενόμενη “ολυμπιακή” πελατεία, τον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εταιριών του κλάδου στα νησιά, την πτώση κρατήσεων αλλά και στοιχεία για το χώρο του rent a car σε γειτονικούς ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Βουλγαρία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Μαγγιώρος, Γενικός Διευθυντής της Hertz/Autohellas και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) μιλώντας στον Παναγιώτη Δ. Υφαντή.

Σε 100 εκατ. Ευρώ θα ανέλθουν οι συνολικές επενδύσεις των επιχειρήσεων Rent a Car σε αυτοκίνητα προκειμένου<...> να καλυφθεί η ζήτηση στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας τον Αύγουστο εξ` αιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δε, “Ολυμπιακή” πελατεία των εταιριών του κλάδου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 100.000 επισκέπτες, μέλη εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης και χορηγών.

Για να καλυφθεί η ζήτηση λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, μέχρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν συνολικά περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα.

“Μπεστ σέλερ” της αγοράς γι` αυτό το διάστημα αναμένεται να αναδειχθούν τα αυτοκίνητα τύπου mini bus η ζήτηση των οποίων εκτινάχθηκε στα ύψη μαζί με την τιμή τους. Τα αυτοκίνητα αυτά θα νοικιάζονται έναντι 300 ευρώ την ημέρα, όσο περίπου θα κοστίζει η ενοικίαση ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου για μια βδομάδα.

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο Δημήτρης Μαγιώρος, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Hertz/Autohellas και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) μιλώντας στον Παναγιώτη Δ. Υφαντή για λογαριασμό της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας “TravelDailyNews”.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Μαγγιώρος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις θεσμικές αλλαγές που δεν έγιναν στο χώρο των rent a car με αφορμή τους Αγώνες, τον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου στα νησιά, την πτώση κρατήσεων φέτος αλλά και την εικόνα που εμφανίζει η αγορά των ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε γειτονικούς ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Βουλγαρία.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Μαγγιώρου στη στήλη “επί της ουσίας” με τον Παναγιώτη Δ. Υφαντή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024