Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δυναμική είσοδος του Kuoni στη Σκανδιναβική αγορά

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Ο Ελβετικός τουριστικός όμιλος, που εδρεύει στη Ζυρίχη, Kuoni<.> Travel Holding Ltd επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην Σκανδιναβία μετά από την κίνηση απόκτησης<...> του 45% του Σκανδιναβού tour operator Apollo<.>

Resor AB τον προσεχή Φεβρουάριο, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2000.
Σύμφωνα με το συμφωνητικό συνεργασίας ο Kuoni αποκτάει επίσης το δικαίωμα της απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε περίοδο τριών ετών.
Ο Apollo δραστηριοποιείται στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία διαθέτοντας τη δική του αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων, την Novair, και είναι από τους σημαντικότερους προμηθευτές ταξιδιωτικών υπηρεσιών μέσα από το internet. Όπως και η θυγατρική του εταιρία στη Δανία, ο Alletiders, ο Apollo απευθύνεται στην μεσαία οικονομική κατηγορία τουριστών. Με την κίνηση αυτή ο Kuoni καθιερώνεται πλέον στην 3η θέση στην Σκανδιναβική αγορά και γίνεται ένας από τους σημαντικότερους tour operators για Ελλάδα.
Μετά από την απόκτηση του 45% του Apollo από τον Kuoni, η πλειοψηφία των μετοχών (55%) παραμένει στον Φώτη Κωστούλα, ο οποίος θα εξακολουθήσει να κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο νέο σχήμα.
Ο Apollo Resor AB με έδρα στη Στοκχόλμη, απασχολεί πάνω από 600 άτομα προσωπικό και αναμένει για το 1999 τζίρο 2,1 δισ. σουηδικές κορώνες (390 εκατ. ελβετικά φράγκα, ή 244 εκατ. ευρώ) με κέρδη προ φόρων 70 εκατ. σουηδικές κορώνες (13 εκατ. ελβετικά φράγκα, ή 8,1 εκατ. ευρώ). Δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά των charters με προσφορές κυρίως στη Μεσόγειο. Η Novair διαθέτει πέντε αεροσκάφη με τη μέθοδο του leasing (3 Β737-200, 1 Α330, 1 Lockheed Tristar το οποίο θα αντικατασταθεί με 1 Α330 το επόμενο φθινόπωρο). Περίπου το ένα τρίτο (1/3) της παραγωγής του Apollo γίνεται μέσα από το internet, ενώ διαθέτει και 16 σημεία πώλησης στη Σουηδία, Δανία και Νορβηγία.
Στη Σουηδία ο Apollo είναι τρίτος πίσω από τους Βρετανούς Airtours και Thomson, ενώ μαζί με τη θυγατρική του Alletiders κατέχει τη δεύτερη θέση στην Δανία πίσω από τον SLG (Airtours).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top