Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δεν είμαστε πιο ακριβοί από τους ανταγωνιστές μας για τους Βρετανούς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Τελικά οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί δεν είναι οι ακριβότεροι για τους Βρετανούς σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας<...>, όπως έδειξε η μελέτη της ACNielsen. Η έρευνα<.>

, σε σχέση με την τιμή για το καλοκαίρι του 1999 και με βάση μέτρησης την μέση τιμή για ολόκληρη την Ελλάδα, έδειξε ότι η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα παρουσιάζουν χαμηλότερες τιμές. Η Τουρκία στο σύνολο της έχει υψηλότερες τιμές ακόμα και από τη Ρόδο, όχι όμως τόσο ψηλές όσο η Κρήτη και η Κύπρος η οποία για το 1999 ήταν και ο ακριβότερος προορισμός για τους Βρετανούς μετά από την Φλώριδα.
Για το καλοκαίρι του 2000 και πάλι με τιμή βάσης το μέσο όρο των ελληνικών προορισμών χαμηλότερες τιμές θα παρουσιάσουν η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, ενώ οι τιμές της Κρήτης θα συμπέσουν με την μέση τιμή της Ελλάδας. Η Ρόδος θα παρουσιάσει μια ελαφρά αύξηση και θα ισορροπήσει με την Τουρκία που αυξάνεται και αυτή ενώ η Κύπρος θα παραμείνει σταθερά ο δεύτερος πιο ακριβός προορισμός.
Τελικά η Ελλάδα για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που τις παρέχονται θα πρέπει να κάνει μια μεγαλύτερη προσπάθεια πωλήσεων στις βόρειες περιοχές της Μ. Βρετανίας, να προσεγγίσει τις οικογένειες, προσφέροντας δυνατότητες και ευκολίες για οικογενειακές, διακοπές που αναμένεται να οδηγήσουν σε άνοδο των προκρατήσεων, και να προβληματιστεί σχετικά με την βελτίωση του μεριδίου της στον χειμερινό τουρισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top