Τελευταία νέα
ΑρχικήΣε επίπεδα ρεκόρ ο τουρισμός της Αυστρίας

Σε επίπεδα ρεκόρ ο τουρισμός της Αυστρίας

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστρίας, κ. Michael Hoferer, κατά την διάρκεια της έκθεσης atb στο Innsbruck, ανακοίνωσε ότι το 1998 ήταν για […]

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστρίας, κ. Michael Hoferer, κατά την διάρκεια της έκθεσης atb στο Innsbruck, ανακοίνωσε ότι το 1998 ήταν για τον τουρισμό της χώρας η πιο επιτυχημένη χρονιά.
Οι αφίξεις στην Αυστρία<.> αυξήθηκαν κατά 6% και το συνάλλαγμα έφθασε τα 194 δισ. αυστριακά σελίνια. Επίσης, αύξηση παρουσίασε και η μέση παραμονή των τουριστών. Οι παραπάνω αυξήσεις είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Τα ξενοδοχεία καλυτέρευσαν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών κρατώντας σε σταθερά επίπεδα τις τιμές τους.
Σύμφωνα με τον κ. Hoferer η Αυστρία προσφέρει ποιότητα και σχετικά χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία των τριών και τεσσάρων αστέρων. Ο κ. Hoferer ανακοίνωσε ότι στο μέλλον ενώ η ποιότητα θα γίνει ακόμα καλύτερη, οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές. Ο δείκτης που σχετίζεται με την ικανοποίησης των τουριστών σε σχέση με την τιμή και την απόδοση και την φιλικότητα του προσωπικού δείχνει να γίνεται μεγαλύτερος κάθε χρόνο.
Η Ανατολική Ευρώπη είναι η αγορά του μέλλοντος για την Αυστρία. Παρότι η Ελλάδα είναι μικρή αγορά για την Αυστρία ο κ. Hoferer ανέφερε ότι για το μέλλον προβλέπεται αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα. Αυτή η τάση επαληθεύεται και από το γεγονός ότι για το 1998, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση αφίξεων προς την Αυστρία 10,2% φθάνοντας τις αφίξεις στις 173.000.
Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με ποσοστό 13,5%. Για τους Έλληνες τουρίστες μεγάλη σημασία έχουν οι διακοπές στις πόλεις, στις φάρμες, καθώς επίσης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για το 1999 υπολογίζεται αύξηση της τάξεως του 10%.
Η Αυστρία ειδικεύεται και στρέφεται προς τον τουρισμό των παιδιών σε κατασκηνώσεις με πολιτιστική εκπαίδευση και ενημέρωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024