Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε επίπεδα ρεκόρ ο τουρισμός της Αυστρίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Απρίλιος 1999, 00:00

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστρίας, κ. Michael Hoferer, κατά την διάρκεια της έκθεσης atb στο Innsbruck, ανακοίνωσε ότι το 1998 ήταν για τον τουρισμό της χώρας η πιο επιτυχημένη χρονιά.
Οι αφίξεις στην

Αυστρία<.>

αυξήθηκαν κατά 6% και το συνάλλαγμα έφθασε τα 194 δισ. αυστριακά σελίνια. Επίσης, αύξηση παρουσίασε και η μέση παραμονή των τουριστών. Οι παραπάνω αυξήσεις είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Τα ξενοδοχεία καλυτέρευσαν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών κρατώντας σε σταθερά επίπεδα τις τιμές τους.
Σύμφωνα με τον κ. Hoferer η Αυστρία προσφέρει ποιότητα και σχετικά χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία των τριών και τεσσάρων αστέρων. Ο κ. Hoferer ανακοίνωσε ότι στο μέλλον ενώ η ποιότητα θα γίνει ακόμα καλύτερη, οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές. Ο δείκτης που σχετίζεται με την ικανοποίησης των τουριστών σε σχέση με την τιμή και την απόδοση και την φιλικότητα του προσωπικού δείχνει να γίνεται μεγαλύτερος κάθε χρόνο.
Η Ανατολική Ευρώπη είναι η αγορά του μέλλοντος για την Αυστρία. Παρότι η Ελλάδα είναι μικρή αγορά για την Αυστρία ο κ. Hoferer ανέφερε ότι για το μέλλον προβλέπεται αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα. Αυτή η τάση επαληθεύεται και από το γεγονός ότι για το 1998, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση αφίξεων προς την Αυστρία 10,2% φθάνοντας τις αφίξεις στις 173.000.
Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με ποσοστό 13,5%. Για τους Έλληνες τουρίστες μεγάλη σημασία έχουν οι διακοπές στις πόλεις, στις φάρμες, καθώς επίσης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για το 1999 υπολογίζεται αύξηση της τάξεως του 10%.
Η Αυστρία ειδικεύεται και στρέφεται προς τον τουρισμό των παιδιών σε κατασκηνώσεις με πολιτιστική εκπαίδευση και ενημέρωση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top