Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓια σαμποτάζ στον τουρισμό τους μας κατηγορούν οι Αλβανοί

Για σαμποτάζ στον τουρισμό τους μας κατηγορούν οι Αλβανοί

Η μόλυνση του Ιονίου, από τον Αυλώνα μέχρι και την περιοχή των Αγίων Σαράντα, από ελληνικά πλοία με απώτερο στόχο τις αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Αλβανίας ήταν αυτές τις […]

Η μόλυνση του Ιονίου, από τον Αυλώνα μέχρι και την περιοχή των Αγίων Σαράντα, από ελληνικά πλοία με απώτερο στόχο τις αρνητικές επιπτώσεις<...> στον τουρισμό της Αλβανίας ήταν αυτές τις μέρες τα πρωτοσέλιδα του αλβανικού τύπου και όχι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων `Αθήνα 2004`, που κυριάρχησε σχεδόν αποκλειστικά σε όλα τα πρωτοσέλιδα του κόσμου.

Τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές, αλλά και τον Αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων της χώρας, αναφέρουν ότι κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, ελληνικά πλοία μολύνουν το Ιόνιο με πετρέλαιο, με στόχο μάλιστα να βλάψουν τον τουρισμό της χώρας τους. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ο Αλβανός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετέβη στην Χειμάρα προκειμένου να εξετάσει από κοντά το όλο θέμα και ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση είναι δραματική. Πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του φάνηκε ο αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της Αλβανίας, Φαϊκ Τζαφέρι, ο οποίος αναφερόμενος στο γεγονός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην προέρχεται από ελληνικά πλοία η μόλυνση στο Ιόνιο από πετρέλαιο.

Μάλιστα, τα αλβανικά μέσα αναφέρουν ότι η εισαγγελία της Αυλώνας έχει ήδη κινήσει τα νήματα και διενεργεί ανακρίσεις, προκειμένου να διαλευκανθεί το θέμα. Πάντως, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από κανένα υπουργείο της χώρας.

Μερικά από τα πρωτοσέλιδα είναι τα ακόλουθα:

  • ΣΕΚΟΛΙ: “Τα ελληνικά πλοία ρίχνουν πετρέλαιο στο Ιόνιο”
  • ΑΛΜΠΑΝΙΑ: “Σκάνδαλο-ελληνικά πλοία μολύνουν το Ιόνιο”
  • ΚΟΡΙΕΡΙ: “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι Έλληνες ρίχνουν πετρέλαιο στο Ιόνιο”
  • ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ: Μόλυνση της θάλασσας από Αυλώνα έως Αγ. Σαράντα από ελληνικά πλοία”
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024