Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑρχίζουν πτήσεις στα ελληνικά νησιά τα υδροπλάνα

Αρχίζουν πτήσεις στα ελληνικά νησιά τα υδροπλάνα

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη πτήση των υδροπλάνων της εταιρίας “Air Sea Lines”, ελληνοκαναδικών συμφερόντων, ξεκινώντας από περιηγητικές και μισθωμένες πτήσεις με αφετηρία την Κέρκυρα….

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη πτήση των υδροπλάνων της εταιρίας “Air Sea Lines”, ελληνοκαναδικών<...> συμφερόντων, ξεκινώντας από περιηγητικές και μισθωμένες πτήσεις με αφετηρία την Κέρκυρα.

Κάθε υδροπλάνο έχει δυνατότητα πτήσης πέντε περίπου ωρών την ημέρα, ενώ για την αποθαλάσσωση-προσθαλάσσωσή τους απαιτείται θαλάσσιος διάδρομος μήκους 180 μέτρων. Τα δρομολόγια των υδροπλάνων θα εκτελούνται από και προς τις θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξούς και αργότερα προς Πάτρα και Ιωάννινα.

Στη συνέχεια, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί και στις άγονες γραμμές, συνδέοντας τα νησιά του Αιγαίου μεταξύ τους με τακτικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τον Οκτώβριο και με την παραλαβή του τρίτου αεροσκάφους, να μεταβληθεί σε πλωτό αεροδρόμιο το λιμάνι της Σύρου.

Το πρώτο διάστημα οι χειριστές των υδροπλάνων της εταιρείας θα είναι Καναδοί, οι οποίοι αργότερα θα αντικατασταθούν από Έλληνες που θα εκπαιδευτούν στη σχολή χειριστών υδροπλάνων που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Η εταιρία που ξαναφέρνει τα υδροπλάνα στην Ελλάδα έπειτα από περίπου έξι δεκαετίες, είναι η “Pegasus Aviation” και ανήκει κατά 51% στον καναδικό όμιλο “Harbour Air Lines”, με έδρα το Βανκούβερ και κατά 49% στον Ελληνοκαναδό επιχειρηματία κ. Μιxαήλ Πατέλλη, ο οποίος ανέλαβε και τη διαχείρισή της.

Σκοπός της εταιρίας είναι από τον Οκτώβριο να πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις στο Αιγαίο με έδρα την Σύρο και τιμή εισιτηρίου φθηνότερη από τις τιμές των αεροπορικών εταιριών και λίγο ακριβότερη των ακτοπλοϊκών. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός στόλου περίπου 30 αεροσκαφών μέσα στα ερχόμενα πέντε χρόνια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024