Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αρχίζουν πτήσεις στα ελληνικά νησιά τα υδροπλάνα

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Αύγουστος 2004, 00:00

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη πτήση των υδροπλάνων της εταιρίας "Air Sea Lines", ελληνοκαναδικών συμφερόντων, ξεκινώντας από περιηγητικές και μισθωμένες πτήσεις με αφετηρία την Κέρκυρα....

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη πτήση των υδροπλάνων της εταιρίας “Air Sea Lines”, ελληνοκαναδικών<...>

συμφερόντων, ξεκινώντας από περιηγητικές και μισθωμένες πτήσεις με αφετηρία την Κέρκυρα.

Κάθε υδροπλάνο έχει δυνατότητα πτήσης πέντε περίπου ωρών την ημέρα, ενώ για την αποθαλάσσωση-προσθαλάσσωσή τους απαιτείται θαλάσσιος διάδρομος μήκους 180 μέτρων. Τα δρομολόγια των υδροπλάνων θα εκτελούνται από και προς τις θαλάσσιες περιοχές της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξούς και αργότερα προς Πάτρα και Ιωάννινα.

Στη συνέχεια, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί και στις άγονες γραμμές, συνδέοντας τα νησιά του Αιγαίου μεταξύ τους με τακτικά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τον Οκτώβριο και με την παραλαβή του τρίτου αεροσκάφους, να μεταβληθεί σε πλωτό αεροδρόμιο το λιμάνι της Σύρου.

Το πρώτο διάστημα οι χειριστές των υδροπλάνων της εταιρείας θα είναι Καναδοί, οι οποίοι αργότερα θα αντικατασταθούν από Έλληνες που θα εκπαιδευτούν στη σχολή χειριστών υδροπλάνων που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

Η εταιρία που ξαναφέρνει τα υδροπλάνα στην Ελλάδα έπειτα από περίπου έξι δεκαετίες, είναι η “Pegasus Aviation” και ανήκει κατά 51% στον καναδικό όμιλο “Harbour Air Lines”, με έδρα το Βανκούβερ και κατά 49% στον Ελληνοκαναδό επιχειρηματία κ. Μιxαήλ Πατέλλη, ο οποίος ανέλαβε και τη διαχείρισή της.

Σκοπός της εταιρίας είναι από τον Οκτώβριο να πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις στο Αιγαίο με έδρα την Σύρο και τιμή εισιτηρίου φθηνότερη από τις τιμές των αεροπορικών εταιριών και λίγο ακριβότερη των ακτοπλοϊκών. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός στόλου περίπου 30 αεροσκαφών μέσα στα ερχόμενα πέντε χρόνια.

|
Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top