Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρακούλης Φουντουκάκος

Η πτώση του τουρισμού οφείλεται και στους ίδιους τους επιχειρηματίες

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Αύγουστος 2004, 00:00

"Ο τουρισμός έχει σημειώσει πτώση, με ευθύνη όμως και των ίδιων των επιχειρηματιών και με επιπτώσεις και στον τομέα του εμπορίου", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)...

Ο τουρισμός έχει σημειώσει πτώση, με ευθύνη όμως και των ίδιων των επιχειρηματιών και με επιπτώσεις<...>

και στον τομέα του εμπορίου”, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Δρακούλης Φουντουκάκος τονίζοντας επίσης, ότι “Οι επιχειρήσεις δίνουν δυναμικό παρόν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνοντας υψηλό βαθμό αυτοσυγκράτησης όσον αφορά τις τιμές σε υπηρεσίες και προϊόντα που παρέχονται κατά τη διάρκεια των αγώνων”.

Στην Αθήνα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν παρατηρήθηκαν στην περίοδο που προηγήθηκε των Αγώνων αυξήσεις τιμών, ενώ σε άλλες χώρες έφθασαν το 30%, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο πληθωρισμός το διάστημα αυτό δείχνει μια σταθερότητα 2,9%, ενώ στο Σίδνεϊ ο πληθωρισμός είχε διπλασιασθεί. “Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και ακραία παραδείγματα κερδοσκοπίας, τα οποία όμως δεν πρέπει να τα παρουσιάζουμε ως γενικευμένο κανόνα”, προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ.Φουντουκάκο ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμά ότι τα οφέλη από τους ολυμπιακούς αγώνες θα είναι μακροπρόθεσμα και θα προκύψουν υπό προϋποθέσεις. “Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης το Σεπτέμβριο για την οικονομική πολιτική θα αποτελέσουν σταθμό για την ανάπτυξη της χώρας”, είπε, επισημαίνοντας ότι “το κράτος απέτυχε ως επιχειρηματίας και θα πρέπει να περιοριστεί στη διαχείριση της οικονομίας αφήνοντας τους επιχειρηματίες να παράγουν πλούτο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top