Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αισιόδοξος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού για το 2000

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Ο κλάδος του τουρισμού δείχνει να ανακάμπτει μέσα στο 1999, μετά την οικονομική κρίση της Ασίας<...>. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO<.>

) ο διεθνής τουρισμός αυξήθηκε το 1999 κατά 4-5% φθάνοντας στα 665-670 εκατ. τουρίστες για το τέλος της χρονιάς.
Αυτή η άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Ασία και ιδίως από την Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Μαλαισία, και την Κίνα.
Επίσης, αύξηση παρουσίασε και ο τουρισμός από την Ευρώπη, και σε προορισμούς μέσα στην Ευρώπη και εκτός αυτής, όπως η Βόρεια Αμερική, η Ασία και η Βόρεια Αφρική. Η Δυτική Μεσόγειος είναι ο μεγάλος κερδισμένος της ευρωπαϊκής αύξησης με την ποσοστό 12% για την Τυνησία και το Μαρόκο, 10% για την Νότια Γαλλία, και 9% για την Ισπανία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπολογίζει ότι θα υπάρξει μια σημαντική αύξηση του τουρισμού στο τέλος της χρονιάς λόγω των εορτασμών της χιλιετηρίδας. Αντίθετα, δεν αναμένεται να υπάρξει μειωτική τάση εξαιτίας του ιού του 2000.
Οι εορτασμοί την νέας χιλιετηρίδας που θα γίνονται όλο το χρόνο σε διάφορα μέρη του πλανήτη και ιδίως στην Μέση Ανατολή και στο Βατικανό, είναι το βασικό στοιχείο για την μεγάλη αύξηση του τουρισμού που περιμένει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού για το 2000. Ακόμα, τα ταξίδια θα αυξηθούν λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνονται καθ’ όλη την χρονιά στο Millennium Dome, αλλά και λόγω της έκθεσης Expo 2000 στην Γερμανία, τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sydney, και τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ποδοσφαίρου στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top