Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ινστιτούτο Καταναλωτών

Συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες τουριστών στο ΙΝΚΑ για τα ταξί

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Αύγουστος 2004, 00:00

Τα ευμεγέθη και γυαλιστερά ολυμπιακά ταξί με τον κλιματισμό, τον οδηγό που γνωρίζει αγγλικά, την ταμειακή μηχανή (που πλέον έχουν όλα τα ταξί), τον εντυπωσιακό εξοπλισμό ηλεκτρονικών χαρτών και το περίφημο σηματάκι στο παρμπρίζ...

Τα ευμεγέθη και γυαλιστερά ολυμπιακά ταξί με τον κλιματισμό, τον οδηγό που γνωρίζει αγγλικά, την ταμειακή μηχανή<...>

(που πλέον έχουν όλα τα ταξί), τον εντυπωσιακό εξοπλισμό ηλεκτρονικών χαρτών και το περίφημο σηματάκι στο παρμπρίζ που πιστοποιεί όλα τα παραπάνω, δεν είναι αρκετά για να κερδιθεί το στοίχημα για την εικόνα της χώρας μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τεχνική υποδομή δεν είναι από μόνη της αρκετή. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί και ο τρόπος που τις προσφέρουν είναι ο χρυσός συνδυασμός που όμως δεν δείχνει να έχει επιτευχθεί.

Οι αυξημένες καταγγελίες των καταναλωτών - Ελλήνων και ξένων- στο ΙΝΚΑ δείχνουν ότι δυστυχώς οι κακές συνήθειες πολλών ταξιτζήδων παραμένουν, αμαυρώνοντας τον κλάδο τους, την εικόνα της Ελλάδας και υποβιβάζοντας την αξιοπρέπεια του καταναλωτή.

Οι καταγγελίες που καταγράφει το ΙΝΚΑ αφορούν υπερβολικές χρεώσεις σε Έλληνες και, κυρίως, ξένους καταναλωτές/τουρίστες, αγενή συμπεριφορά, άγνοια των δρόμων και απαίτηση από τον καταναλωτή να γνωρίζει επακριβώς τον τρόπο προσέγγισης του τελικού προορισμού, υπερβολικές χρεώσεις για αποσκευές, προσβλητική συμπεριφορά ενώπιον τρίτων σε βάρος του καταναλωτή/πελάτη, αυθαίρετο προσδιορισμό χρέωσης διαδρομής κατά την κράτηση μέσω γραφείου (με την επισήμανση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ταξίμετρο!), επιμονή του οδηγού να καπνίζει κ.α.

Οι οδηγοί των ταξί καλούνται να επιδείξουν ΤΑΞΙκή συνείδηση και όχι ΤΑΞΙκή ασυνειδησία. Το ΙΝΚΑ επισημαίνει παράλληλα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από το οποίο κινδυνεύει ο Ελληνικός τουρισμός είναι η απόλυτη μετριότητα και συμβατικότητα στα προσφερόμενα προϊόντα-υπηρεσίες.

Το ΙΝΚΑ υπενθυμίζει στους καταναλωτές ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις που αφορούν στα ταξί:

  • Ο οδηγός του ταξί οφείλει: Να μεταφέρει τις αποσκευές σας από το πεζοδρόμιο στο ταξί και αντίστροφα.
  • Υπάρχει ειδική επιπλέον χρέωση (ταρίφα) στις περιπτώσεις: - Από και προς το αεροδρόμιο στην Αττική η επιπλέον χρέωση των ταξί είναι 3 €. - από και προς το αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη είναι 2,5 €. - Στην υπόλοιπη Ελλάδα από και προς το αεροδρόμιο είναι 2 € - Από (και όχι προς) λιμάνι/ΚΤΕΛ/σταθμό ΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, η επιπλέον χρέωση είναι 0,80€
  • Η ελάχιστη διαδρομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι 1,60€. Στην υπόλοιπη Ελλάδα 1,80€.
  • Αποσκευές βάρους άνω των 10 κιλών: 0,30€
  • Η διπλή ταρίφα ισχύει μεταξύ 24:00 και 05:00
  • Από και προς Ολυμπιακή εγκατάσταση (μόνο τα ολυμπιακά ταξί), επιπλέον χρέωση 3€ (το ταξίμετρο είναι σε λειτουργία όπως σε οποιαδήποτε διαδρομή).
  • Απαγορεύεται να σας αρνηθεί τη μίσθωση.
  • Χωρίς την άδειά σας δεν επιτρέπεται η πολλαπλή μίσθωση.
  • Μπορείτε να ζητήσετε αναμονή μέχρι και 15 λεπτά ή περισσότερα εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top