Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Μεταφορών

Αυστηρότερους ελέγχους στα ΤΑΞΙ ζητάει το υπουργείο Μεταφορών

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Αύγουστος 2004, 00:00

Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Νεράντζη προκάλεσαν τα παράπονα και οι καταγγελίες που έφτασαν από καταναλωτές στο ΙΝΚΑ, για υπερβολική είσπραξη κομίστρου από ορισμένους οδηγούς ταξί...

Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσου Νεράντζη προκάλεσαν τα<...>

παράπονα και οι καταγγελίες που έφτασαν από καταναλωτές στο ΙΝΚΑ, για υπερβολική είσπραξη κομίστρου από ορισμένους οδηγούς ταξί, ένα θέμα που πολλές φορές έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον τουριστικό κλάδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Νερατζής δήλωσε ότι:

α) Το Ολυμπιακό επικόμιστρο, των 3€, εισπράττεται μόνο από τα ταξί εκείνα που είναι εφοδιασμένα με το ειδικό σήμα του ΑΘΗΝΑ 2004 και για διαδρομές από και προς τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

β) Όλα τα ταξί είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν αποδείξεις προς το πελάτη, από την ταμειακή μηχανή, με την οποία είναι εφοδιασμένα, και αναγράφονται σ` αυτές όλα τα στοιχεία της διαδρομής καθώς και το κόμιστρο, που εισπράττεται. Οι δε επιβάτες πρέπει να ζητούν την απόδειξη και να καταβάλλουν μόνο το ποσό, που αναγράφεται σ` αυτήν.

γ) Αν για οποιοδήποτε λόγο, το ταξίμετρο ή η ταμειακή μηχανή δεν λειτουργούν σωστά (δεν μπορούν να εκδώσουν απόδειξη), ο οδηγός υποχρεούται να αποσύρει το όχημα, μέχρι να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Επιπλέον, επικοινώνησα τηλεφωνικά τόσο με τους αρμόδιους Διοικητές Τροχαίας Αθηνών και Πειραιώς, όσο και με τον Διοικητή του Α` Λιμενικού τμήματος του Πειραιά, προκειμένου οι υπηρεσίες τους να προβαίνουν σε πυκνότερους ελέγχους κατά την αποβίβαση από τα ΤΑΞΙ, και να επιβάλλουν τις αυστηρότερες εκ των προβλεπομένων κυρώσεων σε βάρος των παραβατών.

Τέλος, απηύθυνα αυστηρές συστάσεις προς τις διοικήσεις των Συλλογικών Οργάνων των ιδιοκτητών και οδηγών Ταξί, ώστε να περιφρουρήσουν και οι ίδιες την αξιοπιστία του κλάδου τους και να απομονώσουν τους παραβάτες.
Η αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, από τυχόν ασυνείδητους (ολίγους πάντως) αυτοκινητιστές ταξί και η προστασία του επιβατικού κοινού, αποτελούν κύριο μέλημα της πολιτείας και του Υπουργείου μας. “

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top