Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑύξηση των οικονομικών μεγεθών της πέτυχε η Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε.

Αύξηση των οικονομικών μεγεθών της πέτυχε η Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11% στο Α΄ εξάμηνο του 2004 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2003. […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Blue Star Ναυτιλιακή Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών<...> αυξήθηκε κατά 11% στο Α΄ εξάμηνο του 2004 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2003. Επίσης, τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 30% ενώ σημειώθηκε σημαντική μείωση ζημιών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Η βελτίωση των πωλήσεων του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βελτίωση του μεταφορικού έργου της γραμμής των Κυκλάδων που εξυπηρετούν τα πλοία Blue Star Paros, Blue Star Naxos, Blue Star Ithaki, Superferry II και Seajet 2. Τα πλοία αυτά βελτίωσαν τις πληρότητές τους, εξυπηρετώντας το επιβατηγό κοινό και τους μεταφορείς με υψηλή συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων τους και προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επίσης, στην αύξηση του κύκλου εργασιών συνέβαλε η αύξηση του μεταφορικού έργου των πλοίων Blue Star 1 και Blue Star 2 που εξυπηρετούν τις γραμμές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης αντίστοιχα.

Η βελτίωση των κερδών προ Τόκων και Αποσβέσεων καθώς και ο σημαντικός περιορισμός των καθαρών ζημιών οφείλονται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών που επετεύχθη με αύξηση της πληρότητας των πλοίων, και στην πώληση των παλαιότερων πλοίων του Ομίλου, Blue Sky και Blue Bridge. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν παρά τη μεγάλη αύξηση των αποσβέσεων των πλοίων κατά 46% και την πρόβλεψη ύψους 950 χιλ. Ευρώ, η οποία αφορά ενδεχόμενο κόστος αποπληρωμής του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε περίπτωση μη εξασκήσεως του δικαιώματος μετατροπής σε μετοχές. Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι οι επιλογές της διοίκησης του Ομίλου για τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων στις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές καθώς και για την ανανέωση του στόλου απέδωσαν τα αναμενόμενα. Έχοντας ήδη διανύσει μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής περιόδου, η Διοίκηση του Ομίλου με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι αποδόσεις των πλοίων που δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές Ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν βελτιωθεί και ως εκ τούτου προσβλέπει σε σημαντική περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024