Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: Δικτυωθείτε άμεσα!

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Αύγουστος 2004, 00:00

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της Αναπτυξιακής του Εταιρείας της ΔΕΤΑΠ είναι η προώθηση<...>

και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις Δωδεκανησιακές επιχειρήσεις. Ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας τους με τα νέα εργαλεία που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα οδηγήσει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους σε ένα ανταγωνιστικό και ευμετάβλητο περιβάλλον. Με αυτό τον γνώμονα έχει αναληφθεί η προώθηση και η εκπαιδευτική στήριξη του Προγράμματος ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ στον Νομό Δωδεκανήσου.

Το πρόγραμμα ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ αποκτά έναν ιδιαίτερο ρόλο στον κατακερματισμένο χώρο του Αιγαίου.  Οι νησιώτες από τα πανάρχαια χρόνια είχαν μέσα τους την δίψα να γνωρίσουν νέα μέρη και νέες κουλτούρες λόγω των περιορισμών που τους επέβαλε ο γεωγραφικός τους χώρος.  Η τεχνολογία έρχεται σήμερα να δώσει συμφέρουσες λύσεις στην γεφύρωση της επικοινωνίας και λειτουργίας των νησιωτικών επιχειρήσεων μέσα από την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων με αποτέλεσμα η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της πολυδιάσπασης του νομού μας να μην θεωρείται πλέον μειονέκτημα.

Τι είναι το Πρόγραμμα «Δικτυωθείτε»;

Το πρόγραμμα «Δικτυωθείτε» είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και έχει σκοπό την παρακίνηση των επιχειρηματιών για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων τους μέσα από τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των νέων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα επιδοτεί την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και της κατασκευής ιστοσελίδας. Οι δύο αυτές ενέργειες επιδοτούνται η καθεμία ξεχωριστά κατά 40% με προϋπολογισμό που μπορεί να φτάσει έως και τα 1760 ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή την ανάπτυξη της ιστοσελίδας οι επιχειρήσεις εκπαιδεύονται δωρεάν από εξειδικευμένους Συνεργάτες Υποστήριξης και Καθοδήγησης (ΣΥΚ). Οι ΣΥΚ επισκέπτονται την επιχείρηση στην έδρα της και εξοικειώνουν τον επιχειρηματία και τους εργαζόμενους με τον Η/Υ και την χρήση του Διαδικτύου. Το εκπαιδευτικό υλικό προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με τις γνώσεις και τις ιδιαίτερες δεξιότητες των χρηστών λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον τομέα που δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Η συνολική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 12 ώρες, οι οποίες χωρίζονται σε τρία τετράωρα ανάλογα με την διαθεσιμότητα του επιχειρηματία.

Επιπροσθέτως η εκπαιδευτική στήριξη προσφέρεται δωρεάν σε όλες τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ήδη Η/Υ και σύνδεση στο Διαδίκτυο, ανεξάρτητα εάν έχουν επιδοτηθεί για την αγορά του υπολογιστή ή όχι

. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι η εκάστοτε επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει στο έπακρο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εργαλεία στα οποία έχει επενδύσει δημιουργώντας παράλληλα μια κοινή επιχειρηματική κουλτούρα με σαφή κατεύθυνση προς τις νέες τεχνολογίες.

Μια τέτοια επένδυση εξασφαλίζει σε μια επιχείρηση πολλαπλασιαστικά οφέλη μερικά εκ των οποίων είναι τα εξής:

  • Νέα εργαλεία οργάνωσης και λειτουργίας της επιχείρησης
  • Αύξηση πελατολογίου και αποτελεσματικότερη ικανοποίηση του
  • Γρήγορη και αποτελεσματική αμφίδρομη επικοινωνία με πελάτες και με προμηθευτές
  • Αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη αξιολόγηση της απόδοσης της επιχείρησης
  • Παρουσία της εταιρείας σε νέες αγορές πέραν της τοπικής

Οι Δωδεκανήσιοι επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν ταχύτατα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες σε ένα νομό με την νησιωτικότητα και την πολυδιάσπαση της Δωδεκανήσου. Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση και έτσι έχουμε σήμερα την χαρά να είμαστε η πρώτη νησιωτική κοινοπραξία η οποία σε επίπεδο νομού έχει υπερπληρώσει τον στόχο της και μάλιστα κατά 30%. Aλλωστε σύμφωνα με τους αριθμούς η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έρχεται πρώτη στην εθνική κατάταξη νησιωτικών περιφερειών με 1189 εγκεκριμένες αιτήσεις, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου δεύτερη με 1119 και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τρίτη με μόλις 836 εγκεκριμένες αιτήσεις. Στην Δωδεκάνησο ειδικότερα έχουν εγκριθεί 533 αιτήσεις και έχουν υλοποιηθεί οι 294 από αυτές.

Οι 294 επιχειρήσεις που υλοποιούν το πρόγραμμα έχουν εκπαιδευτεί κατά 73% από την 12μελή ομάδα Συμβούλων Υποστήριξης & Καθοδήγησης της ΔΕΤΑΠ. Στόχος είναι να υπάρχει Η/Υ σε όσες περισσότερες επιχειρήσεις σε όσα περισσότερα νησιά.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για μια τέτοια επένδυση μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους έως τις 31 Αυγούστου οπότε και ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του ‘Δικτυωθείτε’ για άμεση έγκριση της αίτησης τους ενώ οι ενδιαφερόμενοι μόνο για την Εκπαιδευτική Στήριξη μπορούν να υποβάλλουν οποιαδήποτε στιγμή την αίτηση τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top