Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Μάιος 1999, 00:00

Την αισιοδοξία τους ότι ο αριθμός των αφίξεων των ξένων τουριστών στην Κέρκυρα<.>

θα εμφανίσει αύξηση και ότι η τουριστική κίνηση προς το νησί θα εξελιχθεί θετικά, εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα πλαίσια της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα», ο νομάρχης της Κέρκυρας κ. Α. Παγκράτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Τ. Μπράμος, και ο πρόεδρος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμένων δωματίων κ. Κ. Μπρεντάνος.
Όπως επισήμαναν, αν και παρατηρούνται κάποια προβλήματα από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όσον αφορά στον οδικό τουρισμό, οι μεγάλες «παραδοσιακές» αγορές, όπως η βρετανική, η γερμανική, και η ολλανδική, παρουσιάζουν ανοδική τάση και τόνισαν ότι, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων αναμένεται συνολικά αύξηση μεταξύ του 4-5%, έναντι των αρχικών προβλέψεων του 10%.
Την ανοδική πορεία για τον τουρισμό του νησιού καταδεικνύει, όπως επισήμανε ο κ. Παγκράτης και η πρόθεση του μεγάλου αγγλικού τουριστικού οργανισμού Thomson, να ζητήσει περισσότερες κλίνες από τώρα για την τουριστική σεζόν του 2000.
Αναφερόμενος στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου και τις επιπτώσεις στον τουρισμό στη Κέρκυρα, ο κ, Παγκράτης επισήμανε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νησιού προσπαθούν με ψυχραιμία να χειριστούν την κατάσταση, αλλά υπάρχει γενικά ανησυχία για τις εξελίξεις.
Ο κ. Μπράμος, ανέφερε ότι οι ξενοδόχοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις επικείμενες διαπραγματεύσεις των τιμών των συμβολαίων για την επόμενη περίοδο, επισημαίνοντας ότι θα κινηθούν στο πλαίσιο των γενικότερων κατευθύνσεων που δίνει και η ΠΟΞ.
Ζητούν, δηλαδή, λογικές αυξήσεις της τάξης του 8-10% ενώ από την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι οι τουριστικοί οργανισμοί θα ζητήσουν χαμηλότερες τιμές, οπότε μέσω των διαπραγματεύσεων θα αναζητηθεί η χρυσή τομή.
Όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, οι τουριστικοί παράγοντες της Κέρκυρας επισήμαναν ότι οι Έλληνες αποτελούν μια σημαντική αγορά και ανέφεραν ότι οι μεγαλύτερες εκπτώσεις και προσφορές αφορούν του μήνες πριν και μετά την περίοδο αιχμής. Κάλεσαν μάλιστα τους Έλληνες να προγραμματίζουν έγκαιρα τις διακοπές τους, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top