Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Περισσότεροι από 120 τουρίστες μολύνθηκαν με ηπατίτιδα Α σε θέρετρο της Αιγύπτου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Αύγουστος 2004, 00:00

Στο αιγυπτιακό θέρετρο Χουργκάντα, κατά την διάρκεια της παραμονής τους, μολύνθηκαν περισσότεροι από<...>

120 τουρίστες από τον ιό της ηπατίτιδας Α, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 100 Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της γερμανικής εφημερίδας “Μπιλντ”.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για διαφορετικά γκρουπ τουριστών, τα οποία διέμειναν στο ξενοδοχείο “Siva Grand Beach”, στο θέρετρο της Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, από τις 10 Ιουνίου έως και τις αρχές του Αυγούστου.

Αν και οι συγκεκριμένοι τουρίστες έχουν επιστρέψει στις χώρες προορισμού τους, το βερολινέζικο Ινστιτούτο για την Καταπολέμηση των Μεταδοτικών Ασθενειών “Ρόμπερτ Κοχ”, έχει ήδη αρχίσει έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός εκείνων που έχουν μολυνθεί. Το πρόβλημα, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ότι οι περισσότεροι από τους τουρίστες έχουν επιστρέψει εδώ και καιρό στις εστίες τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να μεταδώσουν την ασθένεια.

Τέλος, όσον αφορά στα συμπτώματα της ηπατίτιδας Α, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά εκδηλώνονται ύστερα από 15 με 20 μέρες, ενώ η αιτία της μόλυνσης εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της ξενοδοχειακής αλυσίδας “Red Sea Hotels”, στην οποία ανήκει και το “Siva Grand Beach”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top