Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έτοιμα τα διεθνή αεροδρόμια για τις πτήσεις του 2000

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Εκατοντάδες αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων και των κυριότερων κόμβων ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμα για πτήσεις μετά την αλλαγή του έτους 1999<...>

και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των Η/Υ τους από την αλλαγή της ημερομηνίας.
Ο διευθυντής της

IATA<.>

κ. Pierre Jeanniot ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της IATA τα συστήματα και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός των αεροδρομίων έχουν ελεγχθεί σε όλες τις περιοχές.
Σχέδια έχουν προετοιμαστεί για την κίνηση των αεροδρομίων όχι μόνο των διεθνών αλλά και των τοπικών και η διαδικασία της συμβατότητας έχει ολοκληρωθεί. Κάθε μέρα όλο και περισσότερα αεροδρόμια στέλνουν τις αναφορές τους στην ΙΑΤΑ σχετικά με την θετική έκβαση του παραπάνω θέματος.
Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται από την ΙΑΤΑ μέσω του προγράμματος που εφαρμόζει εδώ και 18 μήνες για την αντιμετώπιση σε συνεργασία με τα αεροδρόμια του προβλήματος του 2000.
Στοιχεία δίνουν στην ΙΑΤΑ όχι μόνο τα αεροδρόμια, τα τελωνεία, οι αεροπορικές εταιρίες,  αλλά και όλες οι εταιρίες που προμηθεύουν με υπηρεσίες ή προϊόντα τον αεροπορικό κλάδο.
Παρακολουθούνται περισσότερα από 1600 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο τα οποία καλύπτουν το 97% της αεροπορικής κίνησης της γης, και 200 κέντρα εναέριας κυκλοφορίας που καλύπτουν όλες τις κύριες διαδρομές.
Η ΙΑΤΑ για περαιτέρω ασφάλεια συνεργάζεται με τον International Civil Aviation Organisation, ICAO, που διαθέτει κέντρα παγκοσμίως και ενημερώνει τις αεροπορικές εταιρίες.
Ο γενικός διευθυντής της Qantas κ.  James Strong, και πρόεδρος της συμβουλίου των κυβερνητών της ΙΑΤΑ ανακοίνωσε ότι παρά τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν, τα χρήματα, και το χρόνο που δαπανήθηκαν από την αεροπορική βιομηχανία για το πρόβλημα του 2000, τώρα είναι έτοιμος να ανακοινώσει ότι πιστεύουν ότι η ασφάλεια των επιβατών κατά τις αερομεταφορές θα είναι μια πραγματικότητα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top