Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣυνέχεια στις «Ολυμπιακές Μεταφορές» δίνει το ΥΜΕ

Συνέχεια στις «Ολυμπιακές Μεταφορές» δίνει το ΥΜΕ

Σε προηγούμενη συνέντευξη του με θέμα το σύστημα των Δημόσιων Συγκοινωνιών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης είχε πει ότι “το στοίχημα […]

Σε προηγούμενη συνέντευξη του με θέμα το σύστημα των Δημόσιων Συγκοινωνιών κατά την διάρκεια<...> των Ολυμπιακών Αγώνων ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης είχε πει ότι “το στοίχημα ήταν μεγάλο, καθώς πολλά περίμενε η ΔΟΕ από το σύστημα των Δημόσιων Συγκοινωνιών για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Μετά το τέλος όμως των Ολυμπιακών Αγώνων ο υπουργός σημειώνει ότι “ο πήχης ήταν πολύ ψηλά, παρόλα αυτά η Ελλάδα, αν και είναι μια μικρή χώρα απέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να βγάλει σε πέρας μεγάλες διοργανώσεις και να δείξει παγκοσμίως ότι και την τεχνογνωσία διαθέτει και τις οργανωτικές ικανότητες και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που τελικώς το κατάφερε”. Ακόμα, προσθέτει ότι “οι επιδόσεις στο σύστημα των Μεταφορών ήταν από πολύ καλές μέχρι άριστες. Και πήραμε εύσημα όχι μόνο από τους ξένους αλλά και από τους συμπολίτες μας που είδαν με άλλο πρόσωπο την Αθήνα και που χρησιμοποίησαν κατά κόρον τις Δημόσιες Συγκοινωνίες”.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις του υπουργείου, μετά και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι “το πνεύμα της Ολυμπιάδας συνεχίζεται. Δεν θέλουμε να παραμείνουμε στις περγαμηνές του χθες, θέλουμε να κερδίσουμε και τη μάχη της καθημερινότητας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων τω συμπολιτών μας. Για μας, στόχος είναι η επιλογή, η προτίμηση αν θέλετε των ΜΜΜ, να γίνεται από συνειδητή επιλογή και όχι από ανάγκη. Στρατηγικός μας στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας οι Αθηναίοι να χρησιμοποιούν κατά 50% τα ΜΜΜ αντί του 30% που είναι σήμερα. Και είναι “χρυσή ευκαιρία”. Υπάρχουν οι υποδομές, υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχει και η πολιτική βούληση, ώστε να συνεχίσουμε τις επιδόσεις στον τομέα των μετακινήσεων όπως κάναμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Σχετικά τώρα με τις ευθύνες της πολιτείας, αλλά και των συμπολιτών μας, για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο κ. Λιάπης αναφορικά με την ευθύνη της πολιτείας σημειώνει ότι “ευθύνη της πολιτείας είναι αυτά που έχουμε σήμερα να τα βελτιώσουμε, όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες και δυσλειτουργίες και να έχουμε ακόμη πιο αξιόπιστα δρομολόγια, ώστε ο πολίτης με ταχύτητα, με ασφάλεια και φθηνά να μετακινείται απρόσκοπτα”. Από την άλλη “ευθύνη των συμπολιτών μας” είναι κατά τον υπουργό, “όπως έδειξαν τον καλό τους εαυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και προσαρμόστηκαν με τις ανάγκες των ημερών και συμμορφώθηκαν με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, νομίζω αν συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε τις ίδιες αρετές θα μπορέσουμε όλοι μαζί, πολιτεία και πολίτες, να προχωρήσουμε και να αποκτήσουμε ένα τέτοιο Σύστημα Μεταφορών που να δικαιώσει όλες τις προσπάθειές μας. Και κυρίως να διευκολύνει τη ζωή όλων μας”.

Μάλιστα το μήνυμα του υπουργείου προς τους συμπολίτες μας ήταν ότι “εμείς θα συνεχίσουμε αυτές τις επιδόσεις και επειδή θέλουμε πραγματικά να δώσουμε ένα ακόμη κίνητρο στους Αθηναίους να χρησιμοποιούν τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, πήραμε ορισμένα πρόσθετα μέτρα που θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024