Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αγροτουριστική Α.Ε.

Αγροτουρισμός - το νέο τουριστικό προϊόν

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Σεπτέμβριος 2004, 00:00

"Αγροτουρισμός - το νέο τουριστικό προϊόν" ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που οργάνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της "Αγροτουριστική Α.Ε. - Εναλλακτική Τουριστική Ανάπτυξη"...

“Αγροτουρισμός - το νέο τουριστικό προϊόν” ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που οργάνωσε<...>

η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της “Αγροτουριστική Α.Ε. - Εναλλακτική Τουριστική Ανάπτυξη” κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ε.Ο.Τ., υπό την αιγίδα του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

“Ο αγροτουρισμός”, επισήμανε στην ομιλία της η κ. Παπασταύρου “ανταποκρίνεται ιδανικά στην ανάγκη αναζήτησης νέων κατευθύνσεων για την αναβάθμιση του τουρισμού μας και νέων διεξόδων για την εθνική μας ανάπτυξη. Είναι η δυναμική απάντηση στον κορεσμό του μαζικού τουρισμού, στην άγονη αυτή πεπατημένη, που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του αγροτουρισμού, η πρόεδρος της “Αγροτουριστικής” υπογράμμισε ακόμα ότι “αποτελεί ένα μοντέλο ολιστικής ανάπτυξης - αναζωογόνησης της υπαίθρου και των περιφερειακών περιοχών της χώρας. Γεφυρώνει τον λαϊκό τεχνίτη και τον ντόπιο παραγωγό με τον σύγχρονο επενδυτή. Διασφαλίζει τη σύζευξη της οικονομικής ανάπτυξης με τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Δημιουργεί πρόσθετο εισόδημα για τον αγρότη και γενικότερα για τις τοπικές κοινωνίες, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και συγκρατώντας τον πληθυσμό στην ύπαιθρο”. Και προσθέτει, ακόμα ότι “αποτελεί μοχλό ανάδειξης και ανάπτυξης της ¨άλλης Ελλάδας¨, που χρόνια τώρα βιώνει την υπο - ανάπτυξη, τις περιφερειακές ανισότητες, την ερήμωση...”.

Τέλος, η κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι ο αγροτουρισμός είναι το διαφορετικό, το ξεχωριστό, που όλοι αναζητούμε, στην εποχή αυτή της γενικευμένης μαζικοποίησης, του απρόσωπου τουρισμού και της απρόσωπης ζωής. Ταυτόχρονα, αποτελεί και ¨οδηγό¨ για να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε, όχι μόνο προς τους ξένους, αλλά και προς τους συμπατριώτες μας, την άγνωστη Ελλάδα. Την απάτητη, άθικτη, αναξιοποίητη Ελλάδα και τις ζωντανές δυνάμεις της”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top