Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΣΕΤΕ: Ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) χαιρετίζει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής στο Ελσίνκι<...>

κατά την οποία η Ελλάδας έδωσε το 'πράσινο φως' για την ένταξη -με προϋποθέσεις- της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του σημείωμα ο ΣΕΤΕ, η κάλυψη των ελληνικών θέσεων και η αποδοχή της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ δημιουργούν το πλαίσιο για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, θέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής.
Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο χώρες των οποίων η αναπτυξιακή πορεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Η δημιουργούμενη κατάσταση αναμένεται να επιδράσει θετικά στη διεθνή τουριστική ζήτηση και των δύο χωρών. Για την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού Τουρισμού, απαραίτητη συνιστώσα είναι και η καλή πορεία και ευημερία των γειτονικών τουριστικών προορισμών, άρα και κυρίως και της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η είσοδος της Τουρκίας στην ενωμένη Ευρώπη θα βελτιώσει μεσομακροπρόθεσμα τις συνθήκες του ανταγωνισμού, απαλλάσσοντας τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις από το πρόβλημα των χαμηλών τιμών και του κατά περίπτωση ισχύοντος ευνοϊκότερου καθεστώτος αντιμετώπισης των τουριστικών επενδύσεων και δραστηριοτήτων στη γείτονα χώρα.
Ο ΣΕΤΕ βρίσκεται σε επαφή με το Turkish Tourism Investors Association και σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top