Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπολύει 7.000 εργαζόμενους η Delta Airlines

Απολύει 7.000 εργαζόμενους η Delta Airlines

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η αεροπορική εταιρία Delta Airlines, συζητώντας ακόμα και για ενδεχόμενη χρεοκοπία και για την αποφυγή αυτών των καταστάσεων, αποφάσισε να προβεί σε περικοπή 7.000 θέσεων […]

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η αεροπορική εταιρία Delta Airlines, συζητώντας ακόμα και για<...> ενδεχόμενη χρεοκοπία και για την αποφυγή αυτών των καταστάσεων, αποφάσισε να προβεί σε περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας, που αναλογούν στο 12% του εργατικού δυναμικού της, ώστε να καταφέρει τελικώς να μειώσει το κόστος της κατά 5 δισ. δολάρια έως το 2006.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Gerald Grinstein σκοπεύει να την επαναφέρει στην κερδοφορία, έπειτα από συνολικές ζημιές ύψους 5,6 δισ. Δολαρίων στο διάστημα μεταξύ 2001- 2003. Εκτός από την περικοπή θέσεων εργασίας, η εταιρία σκοπεύει επίσης να περικόψει επιδόματα των πιλότων, συνολικού κόστους ύψους 1 δισ., συμπεριλαμβανομένων και περικοπών σε μισθούς, αλλά και σε συνταξιοδοτικές εισφορές. “Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αποτελεσματικά και να επιτύχουμε μακροπρόθεσμα στην αγορά”, δήλωσε ο κ. Grinstein σε τηλε-διάσκεψη με τα συνδικάτα.

Η Delta παρουσιάζει συνεχείς απώλειες από το 2001, όταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις επιδείνωσαν την κατάσταση στην αεροπορική αγορά, ενώ ακολούθησαν ο πόλεμος στο Ιράκ, το SARS και οι κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Και δεν είναι η μόνη. Η Νο 2 αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ United Airlines βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας από το Δεκέμβριο του 2002, ενώ η US Airways περιέκοψε 700 εκατ. δολάρια από επιδόματα σε εργαζομένους προκειμένου να αποφύγει μία νέα κατάσταση χρεοκοπίας.

Έπειτα από 16 χρόνια στην Delta Airlines, ο κ. Gristein, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Ιανουάριο, διαμόρφωσε ένα σχέδιο για τη διάσωση της εταιρείας. Τα βήματα που πραγματοποιεί η εταιρία για τη διάσωσή της από τη χρεοκοπία περιλαμβάνουν την απόσυρση 4 εκατ. των 12 τύπων αεροσκαφών, προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια από την εκπαίδευση των πιλότων και περικοπές μισθών, ενώ υποχρέωσε τους εργαζόμενους να αυξήσουν το ποσοστό των εισφορών τους για ιατρική περίθαλψη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024