Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΓερμανικός όμιλος ανακατασκευάζει το αεροδρόμιο των Τιράνων

Γερμανικός όμιλος ανακατασκευάζει το αεροδρόμιο των Τιράνων

Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Αλβανίας, των Τιράνων, για την ολοκλήρωση των οποίων υπεύθυνος είναι ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief (Χόχτιφ), σύμφωνα με […]

Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Αλβανίας<...>, των Τιράνων, για την ολοκλήρωση των οποίων υπεύθυνος είναι ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief (Χόχτιφ), σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας “Χάντελσμπλατ”.

Μάλιστα η ίδια εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις μιας εκπροσώπου του κατασκευαστικού ομίλου, η οποία υποστήριξε πως “οι διαπραγματεύσεις, που διήρκεσαν περίπου έξι μήνες, μεταξύ του Hochtief και της αλβανικής κυβέρνησης είχαν αίσιο τέλος”.

Έτσι, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός κ. Φάτος Νάνο, προτίθεται να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβριο. “Υπολογίζουμε ότι μέχρι το χειμώνα θα αναλάβουμε το αεροδρόμιο”, δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος του ομίλου.

Ο γερμανικός όμιλος, που κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία και το αεροδρόμιο των Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, είχε ανακοινώσει στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου πως σύστησε κοινοπραξία, η οποία διαπραγματεύεται την ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου “Μητέρα Τερέζα” των Τιράνων.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, στην κοινοπραξία, την πλειοψηφία των μετοχών της οποίας κατέχει η θυγατρική του ομίλου Hochtief Airport, ανήκουν επίσης η γερμανική επενδυτική – αναπτυξιακή εταιρία DEG (Deutsche Investitions und Entwicklungs Gesellschaft), καθώς και η εταιρία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Albanian American Enterprise Fund (AAEF).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024