Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για την αντικατάσταση και άλλων ταξί

Εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για την αντικατάσταση και άλλων ταξί

Ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες των τουριστών, σχετικά με την κατάσταση των ταξί και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας από τους οδηγούς τους, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν ως […]

Ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες των τουριστών, σχετικά με την κατάσταση των ταξί και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας<...> από τους οδηγούς τους, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν ως αποτέλεσμα να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας μας, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αναστάσιος Νεραντζής, ανακοίνωσε ότι “εγκρίθηκε η καταβολή ποσού 4.304.500 εκατ. ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση, για την αντικατάσταση και άλλων 1.019 ταξί.

Μάλιστα ο κ.Νεράντζης δήλωσε ότι “έχουμε επταπλασιάσει τα ποσά που έχουν διατεθεί, ως κρατική επιχορήγηση, για την αντικατάσταση του στόλου των ταξί. Ενώ μέχρι την 07/03/2004 είχε εκταμιευθεί προς τους δικαιούχους, για το σκοπό αυτό, συνολικό κονδύλι 3.500.000 εκατ. ευρώ, από την ημέρα αυτή μέχρι σήμερα το ποσό αυτό ανήλθε στα 21.000.000 εκατ. ευρώ. Συνολικά μέχρι σήμερα 7.500 ιδιοκτήτες ταξί έχουν ενισχυθεί οικονομικά για την εφαρμογή του μέτρου τούτου. Ταυτόχρονα, σε σύντομο χρονικά διάστημα και αφού πρώτα ολοκληρωθούν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, οι απαιτούμενοι έλεγχοι, θα καταβληθεί στις εταιρείες ταξί, που προμηθεύτηκαν το σύστημα αυτόματης διαχείρισης στόλου εξυπηρέτησης επιβατών, η προβλεπόμενη από το νόμο χρηματοδότηση”.

Τέλος, πρόσθεσε ότι “οι προσπάθειες του υπουργείου μας, για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του κλάδου αυτού θα συνεχιστούν, με την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, βελτιώνοντας, όπου χρειάζεται, το θεσμικό πλαίσιο, που τα διέπει, με σκοπό την παροχή σύγχρονων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες, που εξυπηρετούνται καθημερινά από τα μεταφορικά αυτά μέσα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024