Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για την αντικατάσταση και άλλων ταξί

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Σεπτέμβριος 2004, 00:00

Ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες των τουριστών, σχετικά με την κατάσταση των ταξί και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας<...>

από τους οδηγούς τους, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν ως αποτέλεσμα να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας μας, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Αναστάσιος Νεραντζής, ανακοίνωσε ότι “εγκρίθηκε η καταβολή ποσού 4.304.500 εκατ. ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση, για την αντικατάσταση και άλλων 1.019 ταξί.

Μάλιστα ο κ.Νεράντζης δήλωσε ότι “έχουμε επταπλασιάσει τα ποσά που έχουν διατεθεί, ως κρατική επιχορήγηση, για την αντικατάσταση του στόλου των ταξί. Ενώ μέχρι την 07/03/2004 είχε εκταμιευθεί προς τους δικαιούχους, για το σκοπό αυτό, συνολικό κονδύλι 3.500.000 εκατ. ευρώ, από την ημέρα αυτή μέχρι σήμερα το ποσό αυτό ανήλθε στα 21.000.000 εκατ. ευρώ. Συνολικά μέχρι σήμερα 7.500 ιδιοκτήτες ταξί έχουν ενισχυθεί οικονομικά για την εφαρμογή του μέτρου τούτου. Ταυτόχρονα, σε σύντομο χρονικά διάστημα και αφού πρώτα ολοκληρωθούν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, οι απαιτούμενοι έλεγχοι, θα καταβληθεί στις εταιρείες ταξί, που προμηθεύτηκαν το σύστημα αυτόματης διαχείρισης στόλου εξυπηρέτησης επιβατών, η προβλεπόμενη από το νόμο χρηματοδότηση”.

Τέλος, πρόσθεσε ότι “οι προσπάθειες του υπουργείου μας, για ανανέωση και εκσυγχρονισμό του κλάδου αυτού θα συνεχιστούν, με την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, βελτιώνοντας, όπου χρειάζεται, το θεσμικό πλαίσιο, που τα διέπει, με σκοπό την παροχή σύγχρονων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες, που εξυπηρετούνται καθημερινά από τα μεταφορικά αυτά μέσα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top