Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΠΟΕΤ: Ο ρόλος του χρηματιστηρίου στον εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Χθες διοργανώθηκε ημερίδα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΠΟΕΤ<.>, με θέμα "ο ρόλος του χρηματιστηρίου στον εκσυγχρονισμό τουριστικώς επιχειρήσεων"<...>

. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις διαδικασίες ένταξης των επιχειρήσεων στο Χ.Α.Α. και η παρουσίαση των δυνατοτήτων των τουριστικών επιχειρήσεων. Φάνηκε καθαρά ότι η ένταξη στο Χ.Α.Α. αποτελεί μια υγιή πηγή άντλησης κεφαλαίων χρειάζεται όμως προσοχή και όχι βιαστικά βήματα για την γρήγορη ένταξη με υψηλή τιμή της μετοχής. Στην πραγματικότητα η ανοδική πορεία ξεκινάει με την ένταξη στο χρηματιστήριο, κατόπιν όμως χρειάζεται πολύ δουλειά για την ποθητή ανάπτυξη. 
Ομιλητές ήταν ο κ. Ι. Κυνηγόπουλος, γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκού Ομίλου Επενδύσεων, ο κ. Σπύρος Διβάνης, γενικός διευθυντής Ομίλου Ξενοδοχείων Διβάνη και πρόεδρος της ΕΞΑ, ο κ. Μ. Τριβυζάς πρόεδρος ΠΟΕΤ, ο κ. Γερμίδης καθηγητής - οικονομολόγος, πρόεδρος της Χρηματιστηριακής Capital AXE ο οποίος ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, ο κ. Δ. Καραγκούνης πρόεδρος Ένωσης Μετόχων Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Ζαμπετάκης, διευθύνων σύμβουλος ΑΝΕΚ, ο κ. Αποστολόπουλους οικονομικός διευθυντής της Airtour Greece AE., και ο κ. Βαλαβάνος από την εφημερίδα Κέρδος.
Ο κ. Γερμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος του τουρισμού έχει μείνει λίγο πίσω από το "δρόμο" του Χρηματιστηρίου, και ο βασικός λόγος είναι ότι οι περισσότερες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις είναι μικρές ή μικρομεσαίες και πολύ λίγες είναι εκείνες που είναι μεγάλες. Όμως σύμφωνα με τον ίδιο ομιλητή η είσοδος στο χρηματιστήριο θα αντλήσει κεφάλαια και θα βοηθήσει στη δημιουργία μεγάλων επιχειρήσεων και έτσι θα βοηθήσει και στην κάθετη ολοκλήρωση ή στις συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις από άλλους κλάδους όπως ο βιομηχανικός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top