Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Ο ρόλος του χρηματιστηρίου στον εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων

ΠΟΕΤ: Ο ρόλος του χρηματιστηρίου στον εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων

Χθες διοργανώθηκε ημερίδα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΠΟΕΤ, με θέμα “ο ρόλος του χρηματιστηρίου στον εκσυγχρονισμό τουριστικώς επιχειρήσεων”. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις διαδικασίες ένταξης […]

Χθες διοργανώθηκε ημερίδα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ΠΟΕΤ<.>, με θέμα "ο ρόλος του χρηματιστηρίου στον εκσυγχρονισμό τουριστικώς επιχειρήσεων"<...>. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις διαδικασίες ένταξης των επιχειρήσεων στο Χ.Α.Α. και η παρουσίαση των δυνατοτήτων των τουριστικών επιχειρήσεων. Φάνηκε καθαρά ότι η ένταξη στο Χ.Α.Α. αποτελεί μια υγιή πηγή άντλησης κεφαλαίων χρειάζεται όμως προσοχή και όχι βιαστικά βήματα για την γρήγορη ένταξη με υψηλή τιμή της μετοχής. Στην πραγματικότητα η ανοδική πορεία ξεκινάει με την ένταξη στο χρηματιστήριο, κατόπιν όμως χρειάζεται πολύ δουλειά για την ποθητή ανάπτυξη.
Ομιλητές ήταν ο κ. Ι. Κυνηγόπουλος, γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκού Ομίλου Επενδύσεων, ο κ. Σπύρος Διβάνης, γενικός διευθυντής Ομίλου Ξενοδοχείων Διβάνη και πρόεδρος της ΕΞΑ, ο κ. Μ. Τριβυζάς πρόεδρος ΠΟΕΤ, ο κ. Γερμίδης καθηγητής – οικονομολόγος, πρόεδρος της Χρηματιστηριακής Capital AXE ο οποίος ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, ο κ. Δ. Καραγκούνης πρόεδρος Ένωσης Μετόχων Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Ζαμπετάκης, διευθύνων σύμβουλος ΑΝΕΚ, ο κ. Αποστολόπουλους οικονομικός διευθυντής της Airtour Greece AE., και ο κ. Βαλαβάνος από την εφημερίδα Κέρδος.
Ο κ. Γερμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος του τουρισμού έχει μείνει λίγο πίσω από το "δρόμο" του Χρηματιστηρίου, και ο βασικός λόγος είναι ότι οι περισσότερες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις είναι μικρές ή μικρομεσαίες και πολύ λίγες είναι εκείνες που είναι μεγάλες. Όμως σύμφωνα με τον ίδιο ομιλητή η είσοδος στο χρηματιστήριο θα αντλήσει κεφάλαια και θα βοηθήσει στη δημιουργία μεγάλων επιχειρήσεων και έτσι θα βοηθήσει και στην κάθετη ολοκλήρωση ή στις συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις από άλλους κλάδους όπως ο βιομηχανικός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024