Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ τυφώνας Ιβάν φεύγει από την Κούβα και πάει στο Μεξικό

Ο τυφώνας Ιβάν φεύγει από την Κούβα και πάει στο Μεξικό

Ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής τα τελευταία 20 χρόνια, ο “Ιβάν”, πέρασε χθες από περιοχές της Κούβας, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, καθώς οι άνεμοι που τον συνόδευαν […]

Ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής τα τελευταία 20 χρόνια, ο “Ιβάν”, πέρασε χθες από περιοχές<...> της Κούβας, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, καθώς οι άνεμοι που τον συνόδευαν έτρεχαν με ταχύτητα έως και 315 χιλιόμετρα την ώρα και κατευθύνεται στην τουριστική περιοχή του Μεξικού, τη χερσόνησο Γιουκατάν.

Ο “Ιβάν” συνοδεύεται επίσης από κατακλυσμιαίες βροχές και τεράστια παλιρροϊκά κύματα που ξεπερνούν σε ύψος τα δύο μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φοβερός κυκλώνας “χτύπησε” ήδη, με αμείωτη ένταση, πολλές νησιωτικές χώρες της περιοχής, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 70 ατόμων.

Σε ό,τι αφορά στην Κούβα, ο τυφώνας έπληξε μόνον τη χερσόνησο Γκουάναχακαμπίμπες, στα δυτικά του νησιού και παρά το γεγονός ότι κατέστρεψε εκατοντάδες κατοικίες, μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει προκαλέσει θανάτους. Πάντως, οι αρχές του νησιού είχαν προχωρήσει προληπτικά στην εκκένωση της περιοχής, μεταφέροντας σε ασφαλή διαμονή πάνω από 1,7 εκατ. κατοίκους.

Επόμενος στόχος του “Ιβάν” είναι πλέον η κατ` εξοχήν τουριστική περιοχή του Μεξικού, η χερσόνησος του Γιουκατάν. Ήδη, οι τουρίστες την εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες, ενώ οι αρχές της χώρας έχουν διατάξει την εκκένωση των παράκτιων περιοχών.

Αλλά και Αμερικανοί μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους ότι ο ισχυρός κυκλώνας θα πλήξει, έστω και με κάπως μειωμένη ένταση, και τη νοτιοανατολική πολιτεία της Φλόριντα, η οποία υπέστη τον τελευταίο μήνα σημαντικές καταστροφές από τυφώνες μικρότερης ισχύος απ` ό,τι ο “Ιβάν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024