Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έτοιμες οι Κυπριακές Αερογραμμές για το 2000

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Πανέτοιμες φαίνεται να είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές<.> για την υποδοχή του 2000, μετά την κατάταξη τους στην<...>

"πράσινη κατηγορία", δηλαδή στις αεροπορικές εταιρίες που δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από τον "ιό του 2000" από την IATA.
Αυτό προέκυψε μετά από έλεγχο που διενήργησε η ΙΑΤΑ και διαπίστωσε ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις.
Ήδη με απόλυτη επιτυχία έγινε η δοκιμαστική πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών σε συνθήκες προσομείωσης της μετάβασης από το 1999-2000. Η δοκιμαστική πτήση έγινε με αεροσκάφος τύπου Airbus A-320, που απογειώθηκε χωρίς επιβάτες από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τα ρολόγια και τα συστήματα του αεροπλάνου είχαν ρυθμισθεί με τέτοιο τρόπου ώστε μισή ώρα μετά την απογείωση να λειτουργήσουν σε συνθήκες αλλαγής του χρόνου, του αιώνα και της χιλιετίας. Κατά την διάρκεια της πτήσης όλα τα όργανα λειτούργησαν στην εντέλεια και το αεροπλάνο επέστρεψε στην Λάρνακα.
Εκτός από το αεροπλάνο, οι Κυπριακές Αερογραμμές έλεγξαν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτουν στο έδαφος και ορισμένα αντικαταστάθηκαν ή επιδιορθώθηκαν.
Η εταιρία εργάζεται περισσότερο από 3 χρόνια για αν αντιμετωπίσει το πρόβλημα του 2000. Για το σκοπό αυτό έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα 70 ατόμων, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Σύνδεσμο Διεθνών Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, και με άλλες αεροπορικές εταιρίες, για ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top