Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την μαρίνα της Σάμου

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Δεκέμβριος 1999, 00:00

Ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από τη Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων του υπουργείου Ανάπτυξης και αφορά εκμίσθωση της μαρίνα<.>ς της Σάμου για 43 χρόνια<...>. Πλειοδότρια εταιρία για την τουριστική μαρίνα Πυθαγορείου Σάμο<.>

υ αναδείχθηκε η "Δήλος Μαρίνες Α.Ε." η οποία απαρτίζεται από τη Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή Α.Ε., την Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. και την Ευρωπαϊκή Τεχνική Α.Ε.
Η μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου θεωρείται ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας γιατί βρίσκεται απέναντι από την μεγάλη τουρκική Kusadasi και η όλη περιοχή από τη Χίο μέχρι τη Ρόδο προβλέπεται ν' αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους πόλους για θαλάσσιο τουρισμό στον κόσμο.
Τα λιμενικά έργα της μαρίνας είναι ήδη έτοιμα και η πρόταση της Δήλος Μαρίνες Α.Ε. περιλαμβάνει μία σύγχρονη και πρότυπη τουριστική μαρίνα, με υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών, με σύνολο αυτοχρηματοδοτούμενης επένδυσης σε χερσαίες εγκαταστάσεις ύψους 3 δισ. δρχ.
Οι θέσεις ελλιμενισμού είναι 300 και οι χερσαίες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν, κτίριο πολλαπλών χρήσεων που θα στεγάσει τα γραφεία της διοίκησης, ιατρείο, λιμεναρχείο, τελωνείο, τράπεζα, ΟΤΕ, καθώς και τα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών και του ναυτικού ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι η Δήλος Μαρίνες Α.Ε. έχει ήδη αναλάβει να κατασκευάσει, μετά από σχετικό διαγωνισμό, τη μαρίνα της Σκιάθου προϋπολογισμού 3,3 δισ. δρχ. καθώς και τη μαρίνα στον Πόρτο Ράφτη Αττικής προϋπολογισμού 5,6 δισ. δρχ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top