Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων

Το τουριστικό νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του κλάδου

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Σεπτέμβριος 2004, 00:00

Τις θέσεις του για το Σχέδιο Νόμου "Αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και θέματα τουρισμού" κατέθεσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής...

Τις θέσεις του για το Σχέδιο Νόμου “Αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και θέματα τουρισμού” κατέθεσε ο<...>

Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες το τουριστικό νομοσχέδιο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες του κλάδου.

Το νομοσχέδιο, που όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του HATTA Γιάννης Ευαγγέλου έφθασε στους φορείς αφού κατατέθηκε στη Βουλή, δεν δίνει λύσεις σε θέματα αρμοδιοτήτων, πόρων και στελέχωσης που απαιτούνται για τον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής.

Στο θέμα της συναρμοδιότητας με άλλα υπουργεία που αποτέλεσε τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόοδος μέσα από το νομοσχέδιο παρά τις αντίθετες υποσχέσεις, αντίθετα μάλιστα προβλέπεται ξανά η σύσταση επιτροπών που και στο παρελθόν λειτουργούσαν αναποτελεσματικά.

Η προτεινόμενη δομή δημιουργεί επικαλύψεις αντικειμένων μεταξύ Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και ΕΟΤ. Δεν υπάρχει σαφής προσανατολισμός στη δομή και το ζητούμενο από τους δύο φορείς και οι εμπλοκές που δημιουργούνται μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, καταγγέλλει επίσης ο HATTA.

Η δημιουργία Δ.Σ. στον ΕΟΤ είναι θετική κατά τον HATTA αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει δυσάρεστα φαινόμενα και θέματα να “κολλάνε” στην κυριολεξία σε γραφεία που τσακώνονται μεταξύ τους.

Στο θέμα των πόρων για τουριστική προβολή ο HATTA θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει θεσμική δέσμευση για το ύψος και την κατανομή των πόρων για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε ο σχεδιασμός που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση να μην μείνει κενό γράμμα αλλά να γίνει με χρονικό ορίζοντα.     

Ειδική νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνα με τον HATTA και για το θέμα της στελέχωσης με την οποία να δημιουργηθεί ενιαία επετηρίδα όλου του προσωπικού του ΕΟΤ (και των λοιπών φορέων), το οποίο να μπορεί, με απόσπαση να αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης αλλά και να έχει πλήρη δικαιώματα τόσο στο Υπουργείο όσο και σε άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο φορείς (ΟΤΕΚ, ΞΕΕ, ΕΤΑ Α.Ε., κ.λ.π.)

Αναλυτικά οι θέσεις του HATTA παρουσιάζονται στην ειδική στήλη του TravelDailyNews “Το θέμα της επικαιρότητας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top