Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε νέες μορφές τουρισμού και Κίνα αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην 69η ΔΕΘ

Σε νέες μορφές τουρισμού και Κίνα αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην 69η ΔΕΘ

Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και για την αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου

Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και για την αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας, άσκησε ο<...> αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο δείπνο για τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στην 69η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα στα θέματα του τουρισμού ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να υπάρξει στροφή νέες ποιοτικές μορφές τουρισμού, εναλλακτικού, αγροτικού, ορειβατικού, πολιτιστικού, και συνεδριακού. “Σημαίνει να αξιοποιήσουμε ότι ωραιότερο έχει η Ελλάδα. Να διαφυλάξουμε παραδόσεις αλλά και να τις εντάξουμε σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Κίνα

“Επισκέπτομαι ολόκληρη την ηγεσία της Κίνας. Χαρά τους για την ανάληψη της Ολυμπιάδας και μεγάλο το ενδιαφέρον για συνεργασίες με την Ελλάδα. Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικός εταίρος λόγω της κατασκευαστικής δραστηριότητας των ελλήνων εφοπλιστών στη Σανγκάη. Ζητούν να γίνει επίσημος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα. Τους ρωτούμε πόσους μπορείτε να στείλετε – μας απαντούν `πόσους χωράτε`;

Αποτελούν την μεγάλη ευκαιρία για τον πολιτιστικό τουρισμό, για την ανάπτυξη περιοχών της χώρας που πρώτιστα προσφέρουν πολιτισμό και δευτερευόντως ήλιο και θάλασσα.

Τι κάνει η σημερινή Κυβέρνηση; Αντί να αξιοποιεί την τεράστια προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, αντί να έχει ήδη προωθήσει μια διαφημιστική εκστρατεία για το 2005, ασχολείται 7 μήνες τώρα με την σύσταση, τις αρμοδιότητες, και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για το Υπουργείο Τουρισμού”, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

EXPO 2008

“Για τη Θεσσαλονίκη, για τη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί νέο στρατηγικό στόχο εν` όψη της EXPO 2008. Μια διοργάνωση εφάμιλλη της Ολυμπιάδας με κύριο μήνυμα την στροφή σε μια ανάπτυξη ποιότητας στο χώρο της σίτισης, των αγροτικών και περιβαλλοντικών προϊόντων, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών. Είναι αυτοί οι στρατηγικοί στόχοι που οδηγούν το σχεδιασμό μας για το μέλλον και τις υποδομές της περιοχής” είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι “η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μία `ανάπτυξη με ταυτότητα`. Μπορεί και πρέπει να γίνει πόλη της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού, του εμπορίου, των νέων τεχνολογιών. Η EXPO 2008 μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την επόμενη φάση ανάπτυξης της πόλης και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Θα φέρει μαζί της νέες σύγχρονες υποδομές μεταφορών, τουρισμού και εππιχειρηματικής δραστηριότητας. Μία μικρή Ολυμπιάδα για τη Β. Ελλάδα.

Αλλά και ένας μεγάλος συμβολισμός – θέμα δικαιοσύνης και ανακατανομής του πλεονάσματος. Θέλω να ελπίζω ότι θα πετύχει η πόλη να αναλάβει τη διοργάνωση της EXPO 2008. Μια διοργάνωση που διεκδικούμε εδώ και χρόνια με συνέπεια και πάθος.

Τη διεκδίκηση της EXPO 2008, από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μέσα σε αυτό το πλαίσιο τη σχεδιάσαμε και την οργανώσαμε.

Η διεκδίκηση της EXPO βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και θέλω να παροτρύνω την κυβέρνηση να αγωνιστεί σθεναρά αυτούς τους τελευταίους μήνες. Να κινητοποιηθεί στο έπακρο. Να μην πάει η προσπάθεια χαμένη. Τη στήριξή μας σ΄ αυτό την έχει αμέριστη”, δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024