Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Όλοι οι επιβάτες σώοι μεταφέρονται στον προορισμό τους

Αναστάτωση στις Ολυμπιακές Αερογραμμές από απειλή βόμβας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Σεπτέμβριος 2004, 00:00

Aμεσα ανταποκρίθηκαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές στο τηλεφώνημα που έγινε σε εφημερίδα αναφέροντας ότι υπήρχε βόμβα στο αεροσκάφος της εταιρίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στην πτήση ΟΑ411, ενημερώνοντας...

Aμεσα ανταποκρίθηκαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές στο τηλεφώνημα που έγινε σε εφημερίδα αναφέροντας ότι υπήρχε βόμβα<...>

στο αεροσκάφος της εταιρίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη, στην πτήση ΟΑ411, ενημερώνοντας ότι:

“Από την Ασφάλεια του Αεροδρομίου, στις 15.35, ενημερωθήκαμε ότι είχε γίνει απειλητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα το οποίο ανέφερε την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από το Ελ. Βενιζέλος στις 12.50 με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το αεροσκάφος ήταν  ήδη εν πτήσει. Ενημερώθηκε αμέσως ο κυβερνήτης της πτήσης κος Γιαννακούλιας και αποφασίσθηκε να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Στις 17.34 το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Stansted που βρίσκεται στην περιοχή του Λονδίνου μετά από υπόδειξη των βρετανικών αρχών. Έχει ενημερωθεί το US FAA και το UK CAA.”

Οι 293 επιβάτες της πτήσης 411 καθώς και τα 14 μέλη του πληρώματος κατέβηκαν αμέσως από το Airbus και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Έρευνα στο αεροπλάνο πραγματοποιούν Βρετανοί κομάντος, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη εάν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο Airbus.

Επίσης, η εταιρία υπενθύμισε ότι πριν την αναχώρηση της πτήσης από το Ελ. Βενιζέλος, είχαν τηρηθεί όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας οι οποίοι προβλέπουν τα εξής:

  • Έλεγχο όλων των αποσκευών από αξονικό τομογράφο και προώθησή τους στο α/φ συνοδεία ασφαλείας της εταιρίας.
  • Καμπίνα φυλασσόμενη από την Ασφάλεια η οποία παραμένει στο αεροσκάφος καθ` όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για την αναχώρηση επιτρέποντας την είσοδο σε αυτό μόνο των εξουσιοδοτημένων προσώπων.
  • Πριν την επιβίβαση, έλεγχο της καμπίνας από σκύλο της Αστυνομίας ειδικά εκπαιδευμένο.
  • Έλεγχο όλων των επιβατών και των χειραποσκευών τους από ακτίνες.

Τέλος, με στόχο να μην ταλαιπωρηθούν περισσότερο οι επιβάτες και προκειμένου να δοθεί στις βρετανικές αρχές όλο το χρόνο να ενεργήσουν κατά την κρίση τους, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εξήγγειλαν ώρα αναχώρησης της πτήσης από Stansted για Νέα Υόρκη 06.00 ώρα Λονδίνου (08.00 ώρα Ελλάδος). Οι επιβάτες μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της περιοχής με έξοδα της εταιρίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top