Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνKARCHER: Ολοκλήρωση των εργασιών εξωτερικού καθαρισμού της Ελληνικής Εθνικής Βιβλιοθήκης

KARCHER: Ολοκλήρωση των εργασιών εξωτερικού καθαρισμού της Ελληνικής Εθνικής Βιβλιοθήκης

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αθηνών, η Karcher (Κέρχερ) έφερε εις πέρας με επιτυχία την τρίτη επιχείρηση καθαρισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής προσφοράς (δωρεάς), η […]

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αθηνών, η Karcher (Κέρχερ) έφερε εις πέρας με επιτυχία την τρίτη<...> επιχείρηση καθαρισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής προσφοράς (δωρεάς), η Γερμανική εταιρία κατασκευής συστημάτων καθαρισμού σε συνεργασία με την κοινωφελή ελληνική οργάνωση “Ελλάδα Καθαρή” διεξήγαγε εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού σε μεγάλο αριθμό μνημείων της Αθήνας και του Πειραιά από το Νοέμβριο του περασμένου έτους. Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου έλαβε χώρα η παράδοση αυτού του, καθαρού πλέον, οικοδομήματος κλασικής τεχνοτροπίας σε εκπροσώπους των ελληνικών αρχών.

Πέντε συντηρητές και πενταμελές βοηθητικό προσωπικό ασχολούνταν επί 3 μήνες με την επίλυση προβλημάτων καθαρισμού διαφορετικών ειδών του τριμερούς κτιρίου: γκράφιτι, παλιές επιστρώσεις βαφής, ακαθαρσίες από εκπομπές καυσαερίων, σημεία ολίσθησης στο γύψο και στο τσιμέντο. Χρησιμοποιήθηκε μια μέθοδος στίλβωσης χαμηλής πίεσης, κατά την οποία μία απαλή σκόνη εναποτίθεται επάνω στην επιφάνεια προς καθαρισμό μέσω πεπιεσμένου αέρα. Οι ρύποι διαλύονται μόλις έρχονται σε επαφή με τα σωματίδια. Το πιστόλι χειρός ψεκασμού Karcher λειτουργεί χωρίς το δοχείο υπό πίεση, αφού πρώτα εφαρμοστεί η μέθοδος της έγχυσης. Ένα από τα πλεονεκτήματα του είναι ότι η πίεση του αέρα, η ποσότητα του υλικού στίλβωσης και η προσθήκη νερού, όπου απαιτείται, μπορούν να ρυθμιστούν απευθείας επάνω στο πιστόλι. Έτσι, μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα για διαφορετικά είδη ρύπων και επιφανειών.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η εταιρία Karcher είναι μία γερμανική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Winnenden, κοντά στη Στουτγάρδη στη Νοτιοδυτική Γερμανία, η οποία έχει ειδικευτεί στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση τεχνικών καθαρισμού. Στον κατάλογο των προϊόντων μαζί με τα μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πιέσεως, τα συστήματα στίλβωσης, τις μηχανές αναρρόφησης, τους ατμοκαθαριστές, τα σάρωθρα και τις πλυστικές μηχανές δαπέδου, συγκαταλέγονται και χημικά απορρυπαντικά, πλυντήρια οχημάτων καθώς επίσης και τεχνικές επεξεργασίας πόσιμου νερού και λυμάτων. Τον περασμένο χρόνο η επιχείρηση είχε 5.400 συνεργάτες και κύκλο εργασιών πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024