Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΕπικυρώθηκε ο κατάλογος των επιτυχόντων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ΟΤΕΚ

Επικυρώθηκε ο κατάλογος των επιτυχόντων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ΟΤΕΚ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εισαγωγής σπουδαστών και μαθητών στην τουριστική εκπαίδευση και η λειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών του Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού […]

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εισαγωγής σπουδαστών και μαθητών στην τουριστική εκπαίδευση και η λειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης και<...> κατάρτισης επαγγελματιών του Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), επικύρωσε στη προχθεσινή συνεδρίασή του τον κατάλογο επιτυχόντων υποψηφίων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα για το έτος 2004-2005.

Η διαδικασία εισαγωγής, διαμέσου μοριοδότησης υπό την εποπτεία ειδικής επιτροπής επιστημόνων και υπηρεσιακών παραγόντων, ολοκληρώθηκε έγκαιρα, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση. Από τους 1083 υποψήφιους για ΤΕΕ εισήχθησαν 692. Από τους 562 για τα ΙΕΚ εισήχθησαν 167.

Το Δ.Σ. του ΟΤΕΚ αποφάσισε ότι στα εκπαιδευτήρια στα οποία δεν καλύπτεται ο αριθμός για να λειτουργήσουν τμήματα, αντί να μεταφέρονται οι μαθητές σε άλλα εκπαιδευτήρια της Ελλάδος, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, να συμπληρώνονται τα τμήματα αυτά με τον απαιτούμενο αριθμό από τους υποψηφίους με σειρά βαθμολογίας.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του ΟΤΕΚ ενέκρινε τη λειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης επαγγελματιών του τουρισμού κατά πόλη και ειδικότητα. Από τους υποψηφίους εγκρίθηκαν 1153 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις στις ειδικότητες εστιατορικής και ξενοδοχειακής τεχνικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τεχνικής και οροφοκομίας. Τα 54 τμήματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στην Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ναύπλιο, Αγ. Νικόλαο, Ρέθυμνο, Χανιά, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Πάτρα, Λουτράκι, Καλαμάτα, Ρόδο Κατερίνη, Κω, Πύργο, Καβάλα, Κεφαλονιά Λαμία, Βόλο, Χαλκίδα, Κασσάνδρα(Χαλκιδικής).

Επί του θέματος ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι “η επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, αποτελούν το θεμέλιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να αναβαθμίσει ποιοτικά τον Ελληνικό Τουρισμό. Σύντομα ο ΟΤΕΚ θα ξαναβρεί την παλιά αίγλη των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων με νέα δομή και νέα προγράμματα αλλά και με δίκαιη μισθολογική πολιτική για τους υπαλλήλους του”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024