Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Επικυρώθηκε ο κατάλογος των επιτυχόντων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ΟΤΕΚ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Σεπτέμβριος 2004, 00:00

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εισαγωγής σπουδαστών και μαθητών στην τουριστική εκπαίδευση και η λειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης και<...>

κατάρτισης επαγγελματιών του Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), επικύρωσε στη προχθεσινή συνεδρίασή του τον κατάλογο επιτυχόντων υποψηφίων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα για το έτος 2004-2005.

Η διαδικασία εισαγωγής, διαμέσου μοριοδότησης υπό την εποπτεία ειδικής επιτροπής επιστημόνων και υπηρεσιακών παραγόντων, ολοκληρώθηκε έγκαιρα, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση. Από τους 1083 υποψήφιους για ΤΕΕ εισήχθησαν 692. Από τους 562 για τα ΙΕΚ εισήχθησαν 167.

Το Δ.Σ. του ΟΤΕΚ αποφάσισε ότι στα εκπαιδευτήρια στα οποία δεν καλύπτεται ο αριθμός για να λειτουργήσουν τμήματα, αντί να μεταφέρονται οι μαθητές σε άλλα εκπαιδευτήρια της Ελλάδος, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, να συμπληρώνονται τα τμήματα αυτά με τον απαιτούμενο αριθμό από τους υποψηφίους με σειρά βαθμολογίας.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του ΟΤΕΚ ενέκρινε τη λειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης επαγγελματιών του τουρισμού κατά πόλη και ειδικότητα. Από τους υποψηφίους εγκρίθηκαν 1153 που πληρούσαν τις προϋποθέσεις στις ειδικότητες εστιατορικής και ξενοδοχειακής τεχνικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τεχνικής και οροφοκομίας. Τα 54 τμήματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στην Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ναύπλιο, Αγ. Νικόλαο, Ρέθυμνο, Χανιά, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Πάτρα, Λουτράκι, Καλαμάτα, Ρόδο Κατερίνη, Κω, Πύργο, Καβάλα, Κεφαλονιά Λαμία, Βόλο, Χαλκίδα, Κασσάνδρα(Χαλκιδικής).

Επί του θέματος ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι “η επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, αποτελούν το θεμέλιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να αναβαθμίσει ποιοτικά τον Ελληνικό Τουρισμό. Σύντομα ο ΟΤΕΚ θα ξαναβρεί την παλιά αίγλη των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων με νέα δομή και νέα προγράμματα αλλά και με δίκαιη μισθολογική πολιτική για τους υπαλλήλους του”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top