Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το μήνυμα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Σεπτέμβριος 2004, 00:00

“Η χώρα μας πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης όλων των υποδομών που έγιναν τα τελευταία<...>

χρόνια προς όφελος του τουρισμού και να κατοχυρωθεί ως ελκυστικός και ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ “η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας αφού το 2004 συμπίπτει με την διοργάνωση των Ολυμπιακών και των παραολυμπιακών αγώνων. Οι Ολυμπιακοί αγώνες που διοργανώθηκαν από την χώρα μας απέδειξαν σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι πράγματι ο Αθλητισμός και ο τουρισμός δημιουργούν τις αναγκαίες γέφυρες για την κατανόηση ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, ότι προωθούν την παγκόσμια ειρήνη και εμπνέουν τις νέες γενιές στα ιδανικά του αθλητισμού”.

Παράλληλα, το μήνυμα τονίζει ότι “έγινε απόλυτα κατανοητό σε όλους τους έλληνες πολίτες ότι οι υποδομές (αεροδρόμια, δρόμοι, λιμάνια, στάδια, αθλητικά συγκροτήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια) που είναι αναγκαίες για μεγάλα αθλητικά γεγονότα από μόνες τους συμβάλλουν θετικά στην προσέλκυση τουρισμού. Η χώρα μας βγαίνει από τους Ολυμπιακούς αγώνες με ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες και οφείλει να κερδίσει το στοίχημα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης όλων των υποδομών που έγιναν τα τελευταία χρόνια προς όφελος του τουρισμού”.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ παραμένει “η βελτίωση της ποιότητας και της βιωσιμότητας της τουριστικής βιομηχανίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Η κατοχύρωση σε παγκόσμιο επίπεδο της Ελλάδας ως ενός ελκυστικού και ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top