Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠερισσότερες κρατήσεις μέσω του Internet παρά μέσω των τουριστικών πρακτόρων

Περισσότερες κρατήσεις μέσω του Internet παρά μέσω των τουριστικών πρακτόρων

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω του Internet, παρά να πάνε στον πράκτορα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας αγοράς, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία […]

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω του Internet, παρά να πάνε στον πράκτορα τους, σύμφωνα<...> με τα αποτελέσματα έρευνας αγοράς, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Mintel, στην Μεγάλη Βρετανία.

Η έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 1.300 ενήλικα άτομα κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, αποκάλυψε ότι 33% των ερωτηθέντων κάνουν κρατήσεις διακοπών μέσω του Internet, ενώ μόλις το 32% προτιμά να κλείνει διακοπές από το γραφείο του τουριστικού του πράκτορα. Το υπόλοιπο ποσοστό των 35% συμπληρώνεται από κρατήσεις, που γίνονται είτε απευθείας μέσω των “tour operators”, είτε μέσω “teletext” ή και μέσω των περιοδικών/εφημερίδων.

Τα ποσοστά αυτά αποδίδονται από τους ειδικούς, στην τεράστια επιρροή, που ασκούν οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, οι κρατήσεις των οποίων γίνονται ως επί των πλείστων μέσω του διαδικτύου.

Ο γενικός διευθυντής του Co-op Travel κ. Mike Beaumont, μιλώντας για τις νέες προοπτικές ανάπτυξης των τουριστικών γραφείων, είπε ότι “η αξία των πακέτων διακοπών υποτιμάται”, καθώς “οι άνθρωποι που κάνουν κράτηση σε μία αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, δεν γνωρίζουν ότι δεν καλύπτονται σε περίπτωση λάθους”. Ακόμα, πρόσθεσε ότι “οι τιμές μπορεί να είναι ελκυστικές, αλλά στην πραγματικότητα το κόστος για μία θέση σε αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους είναι 140 δολάρια, ποσό αρκετά αξιόλογο”.

Τέλος, επισημαίνει ο κ. Mike Beaumont τον τρόπο με τον οποίο οι tour operators αναζητούσαν πελάτες για την Καραϊβική, κατά την διάρκεια του τυφώνα Ivan, καθώς οι tour operators έχουν δυνατότητα ευελιξίας στις κινήσεις τους”.

Η έρευνα, επίσης, καταληκτικά αναφέρεται στις αποφάσεις των Thomson και Thomas Cook για περικοπές στον αριθμό των τουριστικών τους γραφείων, και ειδικότερα αυτών, που βρίσκονται βόρειο – ανατολικά, σαν αποτέλεσμα των πολλών κρατήσεων μέσω του Internet.

Ο κ. Steve Finlan γενικός διευθυντής πωλήσεων του Thomas Cook δήλωσε ότι “ο αριθμός των ατόμων, που κάνει κρατήσεις μέσω του διαδικτύου είναι ακόμα σχετικά μικρός, αλλά μέσα στα τελευταία 2 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 400% και οι πελάτες στο βορειο-ανατολικό τμήμα είναι αρκετά καλοί γνώστες του Internet”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024